Erősáramú elektrotechnikus képzés indul!

2024. jún. 14.

Szeptemberben önnek is az iskolakezdés az első, ami eszébe jut?

A nyári szünet után olyan, mintha élőről kezdődne az év. És egy új év mindig új lehetőségeket tartogat. Ragadja hát meg az újrakezdés lehetőségét, és jelentkezzen a Gróf Széchenyi Ödön Gimnázium és Technikum által szervezett, iskolarendszerben induló Erősáramú elektrotechnikus képzésre!

Miért érdemes jelentkezni?

  • Kiemelkedő oktatási színvonal: Az intézmény a DEKRA Akademie Kft. támogatásával garantálja a magas színvonalú szakmai felkészülést.
  • Egyszerű bemeneti feltétel: A képzés feltétele az érettségi bizonyítvány, valamint a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat
  • Képzés indulási ideje: 2024. szeptemberében
  • Képzés időtartama: 1 év
  • Oktatás helyszíne: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 8.

Mire számíthat a képzés során?

Az erősáramú elektrotechnikus képzés modern, gyakorlatközpontú oktatási módszerekkel és korszerű tananyaggal várja az érdeklődőket. A képzés célja, hogy a résztvevők megszerezzék a szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyekkel sikeresen elhelyezkedhetnek a munkaerőpiacon.

Az erősáramú elektrotechnikus szakma legjellemzőbb tevékenységei és munkaterülete:

Az erősáramú elektrotechnikus szakma sokszínű és kihívásokkal teli feladatokat kínál, amelyek középpontjában a villamosenergia-hálózatok üzemeltetése és karbantartása áll. Az erősáramú elektrotechnikusok fő feladata a szervezet energetikai hálózatának zavartalan működtetése és a villamosenergia-gazdálkodás folyamatos nyomon követése. Emellett kezelik a meddőgazdálkodást és méretezik az egyszerűbb kisfeszültségű hálózatok vezetékeit. Az irányítástechnikai és hajtástechnikai rendszerek összeállítása, kezelése és üzemeltetése is az ő felelősségük.
A szakma speciális feladatai közé tartozik a villamos-energetikai rendszerek, alállomások és védelmek teljes körű ismerete és szükség esetén azok átalakítása. Az elektrotechnikusok mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a különböző villamos gépekről, és szükség esetén hibafeltárást és javítást is végeznek.
Munkájuk során elvégzik a villamosenergiagazdálkodással összefüggő méréseket, kiválasztják és bekötik a szükséges mérőműszereket, rögzítik a mérési eredményeket és elkészítik a szükséges dokumentumokat.
Az erősáramú elektrotechnikusok alkalmazzák a méréstechnikai elveket és eszközöket, betartják a villamos biztonságtechnikai előírásokat, és a munkához szükséges műszaki rajzokat számítógéppel készítik el. Ezen kívül alapvető villanyszerelői feladatokat is ellátnak, biztosítva a mindennapi működés zavartalanságát.
Az erősáramú elektrotechnikus szakma számos izgalmas és felelősségteljes feladatot foglal magában, amelyek mind hozzájárulnak a szervezet energetikai hálózatának hatékony és biztonságos üzemeltetéséhez. Ha Ön is szeretné ezeket a készségeket elsajátítani és egy stabil, keresett szakmában elhelyezkedni, jelentkezzen képzésünkre még ma!

Jelentkezzen még ma!

Ne hagyja ki ezt a kiváló lehetőséget, hogy egy új, izgalmas karrierútra lépjen! Jelentkezzen még ma a Gróf Széchenyi Ödön Gimnázium és Technikum erősáramú elektrotechnikus képzésére, és biztosítsa jövőjét egy stabil és keresett szakmában.
OM: 201478
________________________________________
Gróf Széchenyi Ödön Gimnázium és Technikum
Cím: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 8.
Szakmai támogató: DEKRA Akademie Kft.