GKI továbbképzés és vizsga

DEKRA Autósiskola

7634. Pécs, Ürögi fasor 2/A
Telefon: +36/30-616-6941
e-mail: autosiskola.hu@dekra.com

Mi az a GKI továbbképzés, kinek kell GKI kártya?

A GKI kártyára azoknak a sofőröknek van szükségük, akik C1, C, C1+E, C+E, illetve D1, D, D1+E, D+E kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek és hivatásos gépjárművezetőként jövedelemszerzés céljából (árufuvarozás, személyszállítás) járművet vezetnek. A GKI igazolvánnyal már bárhol az Európai Unióban lehet munkát vállalni. A GKI kártya 5 évig érvényes, utána továbbképzéssel és vizsgával meg kell újítani!

Mikor és hol lehet GKI vizsgát tenni?

A lehetséges GKI vizsgaidőpontokat a KAV (Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont) határozza meg. A helyszínt a vizsgázó választhatja ki a GKI vizsgahelyszínek közül. FONTOS! hogy a GKI vizsgára csak az ehhez engedéllyel rendelkező Autósiskolán keresztül lehet jelentkezni. A vizsga GKI tanfolyam elvégzéséhez kötött, amely távoktatás (e-learning) formájában elvégezhető, utóbbi intenzív egyéni tanulással rövid időtartamon belül teljesíthető. A jelentkezőt az arra engedéllyel rendelkező autósiskola (képzőszerv) jelenti le a vizsgára. Ehhez a vizsga előtt 14 nappal el kell küldeni a jelentkező vizsgaanyagát a KAV-nak. A vizsgaszerv a tanulót csak akkor tudja jelenteni a GKI vizsgára, ha az összes szükséges dokumentum (aláírt jelentkezési lap, igazolványkép) a birtokában van.
A GKI vizsga helyszínenként eltérő napon van, jellemzően heti-kétheti rendszerességgel, általában HÉTKÖZNAPONKÉNT!
Személyre szabott tájékoztatásért érdeklődjön az alábbi elérhetőségen:
DEKRA Autósiskola
+36 30 616 6941

Amire még érdemes odafigyelni

Nagyon fontos, hogy a GKI igazolvány lejárata előtt legalább 1 hónappal jelentkezzünk a GKI vizsgára, hogy biztosan legyen szabad helyünk az általunk kiválasztott helyszínen és időpontban.
A jelentkezéshez továbbra is az alábbi okmányok másolatait szükséges elküldeni e-mailben a részünkre:
  • személyi igazolvány
  • lakcímkártya
  • vezetői engedély
  • meglévő GKI kártya
illetve az adminisztráció során szükség van 1db igazolványképre.
GKI tanfolyamokról érdeklődjön az alábbi elérhetőségen:
DEKRA Autósiskola
Nagy Katalin:
+36 30 616 6941
Letölthető dokumentumok