Hűtő-, klíma-, hőszivattyú berendezés üzemeltető

Kinek érdemes a Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő képzésen részt venni?

Azon képzés iránt érdeklődő személyek, akik a végzettséggel betölthető munkakörben kívánnak elhelyezkedni és megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek.

Mi a célja a Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő képzésnek?

Olyan szakemberek képzése, akik jártassá válnak a hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő teljeskörű klíma- és hőszivattyú- szerelés folyamatában. Nem csak a lakossági kiszolgálást tudják ellátni, hanem a nagyteljesítményű ipari légtechnikai, klíma- és hőszivattyú-berendezések kiéptését, szerelését, karbantartását korlátozások nélkül. A résztvevők a képzés elvégzését követően képessé válnak szerelni, javítani, karbantartani, beüzemelni és beszabályozni a hűtő és hőszivattyú rendszereket és berendezéseket, légtechnikai berendezéseket, klímaberendezéseket és azok rendszerlelemeit. Képesek lesznek elkészíteni a beüzemelési és mérési dokumentumokat.

Mennyi ideig tart a Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő képzés?

400* óra

Mik a jelentkezés feltételei?

Középfokú képzettség
Előképzettség: Hűtő- és szellőztetésrendszer-szerelő
Egészségügyi alkalmassági

A képzés tanúsítása

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény tanusítványt állít ki.
A tanusítvány kiadható a résztvevőnek, ha:
  • a felnőttképzési szerződésben rögzítetteket maradéktlanul teljesítette,
  • hiányzása nem haladta meg a felnőttképzési szerződésben meghatározott mértéket, vagy annak túllépése esetén írásbeli kérelme alapján pótolta az elmaradásokat,
  • a záróvizsgán elérte a megfelelt minősítést

A szakmai/képesítő vizsga

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele:
A szakképesítés megszerzéséhez irányuló képzés teljesítése, melyet a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanusítvány (10.3.6. pont) igazol.
A szakképesítésre felkészítő szakmai képzéshez kapcsolódóan a szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanusító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsg megszerzéséhez szükséges feltételek és képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását a szakképesítésre vonatkozó Programkövetelmény tartalmazza.
A szakképesítés megszerzéséről kiállított képesítő bizonyítvány államilag elismert végzettséget tanusít.
* : előzetes tudásszint felmérésével a képzési díj és az idő csökkenhet.