Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Új digitális megoldásokat találok - IKER 2015. 4. szintjéhez igazodó képzés

Új digitális megoldásokat találok - IKER 2015. 4. szintjéhez igazodó képzés

Mi a képzés célja?

Az IKER 4. szintjére besorolható digitális kompetenciafejlesztő képzés célja (illeszkedve az IKER 2015 és a DIGCOMP 2.1 szintjeihez), hogy a résztvevők képesek legyenek rendszerben gondolkodni a különböző felhasznált eszközeikről, az azokon futó szoftverekről, továbbá új probléma vagy feladat esetén új szoftvereket, digitális megoldásokat tudjanak keresni, azokat összehasonlítani, majd felhasználni. Így olyan körültekintő, tudatos és nyitott felhasználókká válhatnak, akik akár munkahelyi környezetben, akár magánéletükben, tanulásukban rugalmasan tudnak igazodni a jelentkező kihívásokhoz, növelni tudják hatékonyságukat és képesek a felismert szükségletekhez igazodó megoldások megtalálására, ideértve a saját digitális kompetenciáik önálló tanulás révén történő fejlesztésére.

E-000683/2014/D038

Milyen képességekre tesznek szert azok, akik elvégzik az Új digitális megoldásokat találok tanfolyamot?

Ha elvégzi az Új digitális megoldásokat találok tanfolyamot, képes lesz definiálni, hogy az élet mely területein nyújtanak segítséget számára a digitális megoldások és felismerni azokat a területeket, ahol nem használja ki megfelelő mértékben a digitális potenciált. Megismeri az egyes digitális megoldások összehasonlításának alapvető szempontjait. A csoporttársaival együttműködve, illetve egyénileg is képes lesz a közösen vagy önállóan definiált probléma kezelésére alkalmas digitális megoldásra vonatkozó igények és kritériumok megfogalmazására. Képes lesz különböző digitális megoldások összehasonlítására, ezek fontos jellemzőinek, lehetőségeinek, esetleges korlátainak figyelembevételével. A megfelelő digitális megoldás(ok) összehasonlítása, kiválasztása és használata során tudatosan ellenőrzi majd a különböző biztonsági beállításokat és hozzáférési engedélyeket. Saját, személyes adatait értékként kezeli, digitális megoldásainak megválasztása és alkalmazása közben adatbiztonság-tudatos fogyasztói magatartással tevékenykedik. Képes lesz a szükséges biztonsági megfontolásokat szem előtt tartva megválasztani a digitális megoldások letöltésének megfelelő forrását és beazonosítani azokat az információs forrásokat, csatornákat, ahonnan különböző digitális megoldásokról, azok jellemzőiről értesülhet, információt gyűjthet, valamint képes lesz az általa használt digitális megoldásokat rendszerbe szervezni, összekapcsolni. A használt digitális megoldásokhoz kapcsolódó ismereteit, tudását képes megosztani másokkal.

Mik a jelentkezés feltételei?

IKER 3. szintű digitális kompetencia (az elvárt ismeretek igazolására az „Feladataim megoldására összehangolt digitális megoldásokat használok – IKER 2015 3. szintjéhez igazodó képzés” tanúsítványa akkor fogadható el, ha az a jelentkezést megelőző 6 hónapon belül került kiállításra)

Betöltött 16. életév.

Mennyi ideig tart a képzés?

Elméleti órák száma: 0 óra.

Gyakorlati órák száma: 35 óra.

A képzés tanúsítása

A képzés teljesítéséről „TANÚSÍTVÁNY” kerül kiállításra, a képzés sikeres elvégzését követően.