Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Egyéb képzések, Továbbképzések

Hatósági jellegű képzések – a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására

A DEKRA Akademie Kft. szervezésében a 40/2017. (XII.4.) NGM rendelet 1. sz. melléklete alapján előírt villamos biztonságtechnikai képzések

Különös aktualitást ad e képzéseknek, hogy a rendelet alapján a 2015. előtt megszerzett OKJ-s bizonyítványokkal csak 2019. december 31-ig lehet továbbképzés nélkül munkavállalást teljesíteni.

Nem kevésbé fontosak a 2/2016. (I.5.) NGM rendelet 2. sz. melléklete alapján előírt alap- illetve továbbképzések: a Nyomástartó-edény gépész továbbképzés; és a 16/2018. (IX.11.) ITM rendelet alapján Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, Kisteljesítményű kazánfűtő (max. 2 t/h), Kazánkezelő (2-12 t/h), Kazángépész (12 t/h) felett, Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló, Gázszerelő II.

Noha e továbbképzések hatóság által előírt kötelességet jelentenek, valójában a szakembernek is érdekük: hiába az évtizedes szakmai tapasztalat, a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására csak így válhatnak képessé.

Hatósági tanfolyamok – naprakész aktualitással

Legaktuálisabb képzéseink:

  • Az építő- és anyagmozgató gép kezelők jogosítványainak megszerzését szolgáló, a KAV, azaz a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (az NKH, azaz Nemzeti Közlekedési Hatóság, majd az NFM, azaz Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutódja) által előírt tanfolyamok, amely a jogszabályi előírás miatt minden gépkezelőt érint, akinek a járművét közúton is használnia kell.
  • számos foglalkoztatási ágat érintő tűzvédelmii szakmai képzést, továbbképzést is vizsgát szervezünk folyamatosan, mellyel a munkakörök betöltéséhez szükséges alkalmasságot biztosítjuk. A tűzvédelmi szakvizsgákat 5 évente meg kell újítani.
  • A hivatásos gépjármű-vezetők számára előírt GKI-Kártya megszerzésére és megújítására szolgáló GKI továbbképző tanfolyamok, melyek mind hagyományos tantermi, mind e-learning távoktatás formájában lehetségesek.
  • B, C, C+E és D kategóriás járművezetési oktatásokat is szervezeünk, melyek elméleti része már e-learning oktatási forma keretében is elérhető.