Pincérsegéd

Kinek érdemes Pincérsegéd oktatáson részt vennie?

Annak érdemes a Pincérsegéd tanfolyamon részt vennie, aki szeretne, vagy akinek munkájából kifolyólag szakszerűen el kell végeznie az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket, elkészítenie vendégteret a vendégek fogadására. Továbbá a pincérsegédnek szakszerűen át kell vennie, tárolnia a különböző árucsoportokat, üzemelés közben rendet kell tartania az étteremben és az irodában. Be kell tartania a munkavédelmi, balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat, valamint az alapvető élelmiszer biztonsági előírásokat, valamint közre kell működnie a különböző részlegek leltárfelvételi tevékenységében.
A pincérsegéd munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia és értékesítés területén

Mi a célja a Pincérsegéd oktatásnak?

A Pincérsegéd képzés célja, hogy a képzésben résztvevő megtanuljon a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segédfeladatokat ellátni, pincér–vendégtéri szakember munkáját segíteni, előkészítő és befejező műveleteket ellátni, az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket elvégezni, rendezvények esetén a helyszínt berendezni, az eszközöket előkészíteni, segédkezni a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában, valamint a Pincérsegéd tanfolyamon résztvevő alapszinten megismerje a hazai és nemzetközi italkínálatot, a nemzetközi vendéglátóipari trendeket, valamint a hazai és az ételkészítési alaptechnológiákat

Milyen munkakör(öke)t tölthet be egy Pincérsegéd?

5133 Pultos.

Mennyi ideig tart a Pincérsegéd képzés?

A képzés időtartama 600* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat.
Pályaalkalmassági vizsgálat.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.