Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Növényvédelmi drónpilóta

Kinek érdemes a Növényvédelmi drón pilóta képzésen részt venni?

Elsősorban azoknak ajánljuk képzésünket, akik érdeklődnek a drónos növényvédelem iránt , akár a területi adottságok, akár a kezelni kívánt kultúra sajátosságai, vagy a környezetvédelem miatt. Monitoring- vagy permeteződrón vásárlása előtt álló cégek, magánszemélyek számára kifejezett jelentősséggel bír a képzés, legyen szó saját felhasználásról vagy akár szolgáltatóként történő munkavégzésről.

Mi a célja a Növényvédelmi drón pilóta képzésnek?

A szakképesítés megszerzésével a növényvédelmi kezeléseket védő drónpilóta - felsőfokú növényvédelmi végzettséggel rendelkező szakirányító felügyelete mellett - növényvédelmi monitorozást és növényvédelmi kezeléseket végez drónnal különböző mezőgazdasági kultúrákban és lakott területen lévő züldfelületeken.

Mennyi ideig tart a Növényvédelmi drón pilóta képzés?

358 óra
Előzetes tudás mérése a képzésen résztvevő kérésére elvégezhető, mely eredményes elvégzése csökkenti a képzésben való részvétel óraszámát.

Mik a jelentkezés feltételei?

Érettségi.
A pilóta nélküli légijárművek üzemeltetésével összefüggő képzés; növényvédelmi tevékenységről szóló rendeletben előírt minimális képzés
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény tanusítványt állít ki.
A tanusítvány kiadható a résztvevőnek, ha:

  • a felnőttképzési szerződésben rögzítetteket maradéktlanul teljesítette,
  • hiányzása nem haladta meg a felnőttképzési szerződésben meghatározott mértéket, vagy annak túllépése esetén írásbeli kérelme alapján pótolta az elmaradásokat,
  • a záróvizsgán elérte a megfelelt minősítést.

A szakmai/képesítő vizsga

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele:
A szakképesítés megszerzéséhez irányuló képzés teljesítése, melyet a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanusítvány (10.3.6. pont) igazol.
A szakképesítésre felkészítő szakmai képzéshez kapcsolódóan a szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanusító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsg megszerzéséhez szükséges feltételek és képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását a szakképesítésre vonatkozó Programkövetelmény tartalmazza.
A szakképesítés megszerzéséről kiállított képesítő bizonyítvány államilag elismert végzettséget tanusít.