Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Robbanásbiztos berendezések karbantartói és üzembehelyezői szaktanfolyam

Kinek kell Robbanásbiztos berendezés karbantartói és üzembehelyezői szaktanfolyamon részt vennie?

Annak, aki Robbanásveszélyes térségben –ahol villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatokat nem végeznek- a robbanásbiztos villamos és gépészeti berendezések létesítésével, üzembehelyezésével, karbantartásával, javításával és kezelésével szeretne foglalkozni, és OKJ 52 522 03 Robbanásbiztos berendezés kezelője vagy Robbanásbiztos berendezés karbantartói és üzembehelyezői szaktanfolyami vagy Robbanásbiztos műszaki vezetői szaktanfolyami végzettséggel FEOR 7524 Épületvillamossági szerelő, villanyszerelő, FEOR 7333 Mezőgazdasági és ipari gép (motor) karbantartója, javítója, FEOR 7334 Mechanikaigép-karbantartó, -javító (műszerész), FEOR 7341 Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítója, FEOR 8211 Mechanikai gép összeszerelő vagy FEOR 8212 Villamos berendezés összeszerelő munkakörben dolgoznak.

A képzés célja a robbanásvédelemben bekövetkezett alapvető változások megismertetése a területet érintő jogszabályok, előírások és tapasztalatok alapján, az MSZEN 60079 szabványsorozat ugyanis megköveteli e szakemberektől a robbanásvédelemben bekövetkezett alapvető változások, a területet érintő jogszabályok és előírások mindenkori ismeretét.

Miből áll a vizsga?

Írásbeli, szóbeli, gyakorlati vizsga.

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a Robbanásbiztos berendezés kezelő ismeretfelújító képzés?

A tanfolyamot sikeresen teljesítők számára a DEKRA Akademie Tanúsítást állít ki. Társaságunk tanúsítványa 5 évig érvényes, melyet ismétlő vizsgával a folyamatosság fenntartására igazolni kell.

Milyen munkakör(öke)t tölthet be, aki Robbanásbiztos berendezés kezelő ismeretfelújító képzési igazolást szerzett?

Ugyanazt a Robbanásbiztos berendezés kezelője képesítéssel betöltött munkakört, az MSZEN 60079 szabványsorozat követelményei szerint.

Mennyi ideig tart a képzés?

A képzés időtartama 90 óra.*

Mik a jelentkezés feltételei?

Villamos, gépész vagy vegyipari gépész szakképzettség.

Villamos, gépész vagy vegyipari gépész területen eltöltött 3 év igazolt szakmai gyakorlat.

Egészségügyi alkalmassági (érvényes üzemorvosi igazolást elfogadunk).

*Kérésére előzetes tudásmérést végzünk (ingyenes szolgáltatás).

További információért érdeklődjön Képzési Központjaink elérhetőségeinek valamelyikén!