Biogazdálkodó

Kinek érdemes Biogazdálkodó képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Biogazdálkodó képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladata olyan mezőgazdasági vállalkozás létesítése, illetve üzemeltetése, amely fenntartható, ökológiai szemléletű állattenyésztést, szántóföldi növénytermesztést és kertészeti termesztést folytat.

Mi a célja a Biogazdálkodó képzésnek?

A Biogazdálkodó képzés célja, hogy a réstvevők megtanulják, hogyan kell olyan alapanyagokat, termékeket előállítani, melyek nem tartalmaznak az ökológiai termelésben nem engedélyezett szermaradványokat és magas minőséget képviselnek. Betartja a munka- és környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági és az ökológiai termeléssel kapcsolatos előírásokat. A résztvevők ezen kívül megtanulnak csapatban dolgozni és együttműködni a szakmai munkában és a gazdálkodási tevékenység ellenőrzésében résztvevőkkel. A megtermelt biomasszát megújuló energiaforrásként szakszerűen hasznosítják.

Mennyi ideig tart a Biogazdálkodó képzés?

A képzés hossza 320* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.
Szakmai előképzettség: OKJ 34 621 01 Gazda, 4 08 11 17 04 Gazda szakma, OKJ 54 621 02 Mezőgazdasági technikus, 5 0811 17 09 Mezőgazdasági technikus szakma

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.