Emisszió mérése

A jogszabály minden, a 6/2011 (I. 14.) VM rendeletben megjelölt pontforrásra előírja az emisszió mérést: akkreditált mérésekkel kell igazolni, hogy a források működése során az emisszió megfelel-e a 4/2011. I.14. VM rendeletben előírt határértékeknek.
Emisszió mérésre természetesen nem csak ezért van szükség. Közös érdekünk, hogy ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor azt engedélyeztetni kelljen és a területileg illetékes hatóságnak, azaz a Környezetvédelmi Felügyelőségnek folyamatos adatszolgáltatással is a rendelkezésére kelljen állnia.
Környezetünk védelme nem lehet mellékes. A légkörben jutó toxikus anyagok ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek a közelben élőkre.
A mérések persze nem kevés időráfordítással, papírmunkával járnak. Ezért is olyan fontos, hogy ki és hogyan végzi. A DEKRA szakembereinek sokéves tapasztalata és szakértelme garantálja a gyors, precíz és megbízható munkát. Noha egy forrás vizsgálata kb. két és fél óra, több pontforrás esetében párhuzamos mérések is megvalósíthatók.
A DEKRA tökéletes megoldás a környezet védelmére, s tökéletes megoldás Önnek!
*Az ingyenes mintavétel 1 db felületi mintára vonatkozik csak, az ANALITIKAI KÖLTSÉG a MEGRENDELŐT terheli. A mintavétel a munkahelyi légszennyezettség vagy emisszió mérés alkalmával kivitelezhető.
JOGSZABÁLYI HÁTTÉR
Ha a légszennyező forrás működésének általános szabályairól szeretne tájékozódni, akkor kattintson ide!
Ha a helyhez kötött légszennyező források kibocsátásának ellenőrzése érdekli, akkor kattintson ide!
Ha a tüzelőberendezések (kazánok, gázmotorok stb.) kibocsátási határértékeiről szeretne informálódni, akkor kattintson ide!
Ha az általános vagy eljárás specifikus technológiai kibocsátási határértékekről szeretne informálódni, akkor kattintson ide!