Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Időszakos biztonsági felülvizsgálat

Jogszabály írja elő, hogyaz 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-ának hatálya alá tartozó veszélyes gépeket ötévente kockázatelemzéstől függetlenül is felül kell vizsgálni: ugyanezen törvény 23. §-a rendelkezik erről. A jogalkotó célja ezzel, hogy a munkavédelmi jellegű biztonsági felülvizsgálat során kiderüljön, ha egy gép működtetése – az amortizációból eredően – veszélyt jelent a dolgozókra, s így megelőzhetőek legyenek a sérülések.

Szintén a biztonságot célozza, hogy a vizsgálat során a szakmérnököknek arról is meg kell győződniük, hogy a gép szakszerű kezeléséhez, karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok, a kötelező mérések megtörténtek-e, s a munkakörülmények változatlanul megfelelőek-e.

Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme – az időszakos biztonsági felülvizsgálat során is – egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.

A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.

Ügyfeleink érdekeit a legmesszemenőbbekig szem előtt tartjuk. Maximális együttműködésünket s partnereink elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a gépvizsgálatokra szóló megbízásaink az élelmiszer-, a műanyag- és a fémipari tevékenységet folytató gyártóktól az agrárvállalatokon át egészen az informatikai cégekig a legkülönbözőbb szakterületekről érkeztek (lásd: Referenciáink!).

A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára, s tökéletes megoldás Önnek!

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről (Mvt)kattintson ide!