Üzembe helyezés

Jogszabály írja elő, hogy a veszélyes gépeket hivatalosan is üzembe kell helyezni: az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-a rendelkezik erről.
A jogalkotó célja ezzel, hogy a munkavédelmi jellegű felülvizsgálat során idejében derüljön ki, a gép működtetése jelenthet-e veszélyt a dolgozókra. Szintén a biztonságot célozza, hogy a vizsgálat során a szakmérnököknek arról is meg kell győződniük, hogy a gép szakszerű kezeléséhez, karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok, megtörténtek-e a kötelező mérések, s a munkakörülmények megfelelőek-e.
Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.
A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.
Ügyfeleink érdekeit a legmesszemenőbbekig szem előtt tartjuk. Maximális együttműködésünket s partnereink elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a gépvizsgálatokra szóló megbízásaink az élelmiszer-, a műanyag- és a fémipari tevékenységet folytató gyártóktól az agrárvállalatokon át egészen az informatikai cégekig a legkülönbözőbb szakterületekről érkeztek (lásd: Referenciáink!).
A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára, s tökéletes megoldás Önnek!
    1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről (Mvt) További információért kattintson ide!