Levegőtisztaságvédelmi engedélyeztetés

A környezetvédelmi engedélyeztetést számos jogszabály – köztük a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet, a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK rendelete is – előírja. Ám természetesen nem csak ezért van rá szükség.
Környezetünk védelme nem lehet mellékes. Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, érthető, hogy a tevékenységet engedélyeztetni kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél. Az eljáráshoz – tevékenységtől függően – számos engedélyre és megelőző vizsgálatra lehet szükség. A tervdokumentációk szakértői véleményeken, becsléseken alapulnak arra nézve, hogy maga a beruházás milyen hatással lesz majd a környezetre.
A folyamat persze nem kevés időráfordítással, papírmunkával jár. Ezért is olyan fontos, hogy ki és hogyan intézi. A DEKRA szakembereinek sokéves tapasztalata és szakértelme garantálja a gyors, precíz és megbízható munkát. Megbízóink figyelmébe ajánljuk, hogy az engedélyeztetési dokumentációt, az emisszió mérési jegyzőkönyvet valamint számos nyilvántartásba vételi bejelentést (pl. KAR, LAL) egyidejűleg be lehet adni a hatóságnak.
A DEKRA tökéletes megoldás a környezet védelmére, s tökéletes megoldás Önnek!
JOGSZABÁLYI HÁTTÉR
306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet a levegő védelméről
Bővebb információhoz kattintson ide​.
Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK
Bővebb információhoz kattintson ide.
314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról
A jogszabály teljes terjedelméhez kattintson ide​.