Biztonsági és egészségvédelmi koordináció

Az összehangolt, valamint emberi életet és egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés megvalósítása érdekében szükséges a biztonsági és egészségvédelmi koordináció.

Kötelező-e a biztonsági és egészségvédelmi koordináció?

A kérdést a 4/2002 (II.20.) SzCsM-EüM együttes rendelet szabályozza. Az összehangolt, valamint emberi életet és egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés megvalósítása érdekében van rá szükség.

Miért érdemes élni a biztonsági és egészségvédelmi koordinátor segítségével?

Mert valamennyi gazdasági ágazatot alapul véve az építőipari szektorban dolgozók különösen nagy baleseti és egészségi kockázatnak vannak kitéve. Magyarországon az építőipari ágazatban több mint kétszer annyi baleset következik be, mint az egyéb ipari ágazatokban átlagosan.

Melyek a biztonsági és egészségvédelmi koordinátor legfontosabb feladatai?

Az építési munkahelyen dolgozók biztonságára és egészségére fokozott veszélyt jelentő munkák és munkakörülmények ellenőrzése; a munkavédelemre vonatkozó előírások betartatása; a biztonsági és egészségvédelmi terv szakmai ellenőrzése a készítés folyamatában; a megelőzés és a biztonság általános alapelveinek összehangolása; valamint az egyszerre és egymás után végezhető munkafázisok és munkaszakaszok meghatározása.
A DEKRA szakértői ebben kívánják támogatni Önt nemzetközi téren szerzett több évtizedes tapasztalatukkal és a biztonság iránt elkötelezett gondolkodásukkal.
Legyen szó kisebb építkezésekről, nagyobb épületkomplexumok felépítéséről vagy akár hatalmas gyárak kivitelezéséről, a DEKRA munkatársai szaktudásukkal, tapasztalatukkal, precizitásukkal és alaposságukkal mindenben támogatják
Önt a kiviteli terv elkészítésétől kezdve a biztonsági és egészségvédelmi terv összeállításán, valamint a minden apró részletre kiterjedő, a legkisebb veszélyforrásokat is feltáró helyszíni bejárásokon át egészen az épület végső elkészüléséig. Küldetésünk a biztonság megteremtése és szavatolása. Ez az, ami vezérli gondolkodásunkat és cselekedeteinket a mindennapokban. A DEKRA nemzetközi szakértői szervezete nap, mint nap azon fáradozik, hogy a minket körülvevő világot biztonságosabbá tegye. A biztonság iránti legmélyebb elkötelezettségünket igazolja a koordinációs tevékenységünket legjobban jellemző statisztika is: eddigi megbízásaink során egyetlen halálos kimenetelű baleset sem történt.
A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára, s tökéletes megoldás Önnek!
    4/2002. (II. 20.) SZCSM–EüM együttes rendelet az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről Bővebb információhoz kattintson ide.