Üzembe helyezés

Mikor kell elvégezni?

A 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet értelmében hivatalosan az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-ának hatálya alá nem tartozó „nem veszélyes” munkaeszközöket is felül kell vizsgálni üzembe helyezés előtt, sőt, ha a gépet új munkahelyen állítják fel, a vizsgálatot meg is kell ismételni.
A rendelkezés oka, hogy a munkavédelmi szempontú vizsgálat során fény derüljön a gép működtetése során esetleg felmerülő veszélyekre, s így megelőzhetők legyenek a sérülések.
Szintén a dolgozók biztonságát és egészségvédelmét szolgálja, hogy a vizsgálatot végző szakemberek arról is meggyőződnek, a gép szakszerű karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok, megtörténtek-e a kötelező mérések, s a munkakörülmények megfelelőek-e.
Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének, valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.
A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei, szaktudásukkal, tapasztalatukkal, precizitásukkal és alaposságukkal mindenben támogatják Önt. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.
A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára és tökéletes megoldás Önnek!
Árajánlat kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk.
    • 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről További információért kattintson ide !
    • 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről (Mvt) További információért kattintson ide !