Időszakos ellenőrző felülvizsgálat

A 14/2004 (IV.19.) FMM rendelet 2. és 5. §-ának értelmében ötévente az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-ának hatálya alá nem tartozó gépeket is felül kell vizsgálni.
A rendelkezés oka, hogy a munkavédelmi jellegű időszakos felülvizsgálat során fény derüljön a gép elhasználódásából fakadó, időközben felmerülő veszélyekre, s így megelőzhetők legyenek a sérülések.
Szintén a dolgozók biztonságát és egészségvédelmét szolgálja, hogy a vizsgálatot végző szakemberek időről időre arról is meggyőződnek, hogy a gép szakszerű kezeléséhez, karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok.
Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.
A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.
Ügyfeleink érdekeit a legmesszemenőbbekig szem előtt tartjuk. Maximális együttműködésünket s partnereink elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a gépvizsgálatokra szóló megbízásaink az élelmiszer-, a műanyag- és a fémipari tevékenységet folytató gyártóktól az agrárvállalatokon át egészen az informatikai cégekig a legkülönbözőbb szakterületekről érkeztek (lásd: Referenciáink!).
A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára, s tökéletes megoldás Önnek!
    10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről További információért kattintson ide !