Aranykalászos gazda

Kinek érdemes Aranykalászos gazda képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes elvégezni az Aranykalászos gazda képzésünket, akik növénytermesztéssel és/vagy állattenyésztéssel szeretnének foglalkozni, vagy csak önálló agrárgazdasági vállalkozást terveznek működtetni.

Mi a célja az Aranykalászos gazda képzésnek?

Az Aranykalászos gazda képzés célja, hogy a képzésben résztvevő megtanulja az általános mezőgazdasági szakismereteket, és a képzés után a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, valamint a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkezzen.

Mennyi ideig tart az Aranykalészos gazda képzés?

Az Aranykalászos gazda képzés 480* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése.
Egészségügyi alkalmassági.
Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély (T, illetve C+E, C1+E kategória vagy B kategória).

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.