Dísznövénykertész

Kinek érdemes Dísznövénykertész képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Dísznövénykertész képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag szüksége van arra, hogy a dísznövény kertészeti munkákhoz szükséges szakismeretekkel, elméleti és gyakorlati felkészültséggel rendelkezzen.

Mi a célja a Dísznövénykertész képzésnek?

A Dísznövénykertész képzés célja, hogy a résztvevők a mezőgazdaság és erdészet ágazatán belül faj és fajtaismerettel rendelkezzenek, önállóan megtervezzék, illetve megszervezzék a dísznövények (egynyári-, kétnyári-, évelő dísznövények, az örökzöld és lombhullató fás szárú dísznövények, valamint növényházi dísznövények) termesztési és értékesítési folyamatait. Csapatmunka során együttműködjenek a feladatban résztvevőkkel és figyelembe vegyék az egymásra épülő munkafolyamatoknál a többiek feladatait a hatékony munkavégzés érdekében, de önálló munkavégzésre is képesek legyenek a munkafolyamatok során.

Mennyi ideig tart a Dísznövénykertész képzés?

A képzés hossza 800* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Érettségi.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.