Falusi vendéglátó

Kinek érdemes Falusi vendéglátó képzésen részt vennie?

Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak kell, akik érdeklődnek a falusi turizmus által létrehozott szolgáltatások iránt, tervezik bekapcsolódásukat a vendéglátásba, szálláshely-adásba, programszervezésbe. Kisebb vidéki gazdaságot (állattartás, földművelés, kertgazdálkodás, mezőgazdasági kézműves termékek előállítása, értékesítése) működtetnek és mindennapi gazdaságban végzett tevékenységük mellett vendégeket fogadnak, akiknek bemutatják gazdaságukat is. Ők lehetnek kezdő falusi vendéglátók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

Mi a célja a Falusi vendéglátó képzésnek?

A Falusi vendéglátó képzés célja, hogy a képzésben résztvevő megtanulja, hogyan kell a falusi vendéglátó tevékenységet megfelelően elvégezni, üzleti döntéseket hozni, partnerekkel, vendégekkel, munkatársakkal együttműködni, biztosítani a vendéglátóhely operatív működését, tudatos szakemberként megtervezni munkáját, készletgazdálkodást végezni, számításaihoz szoftvereket használni. A Falusi vendéglátó képzésen részt vevő megtanulja továbbá fogadni és kezelni a megrendeléseket, azokat visszaigazolni, azokról tájékoztatást nyújtani, javaslatot tenni a fizetési módókra (készpénz, SZÉP kártyák, átutalás, online fizetés). A falusi vendéglátó képzésen részt vevő a képzés elvégeztével a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet, saját, illetve a helyi termékekből is álló vendéglátást folytathat, a vendégek részére programokat ajánlhat, igény szerint szervezhet, marketing tevékenységet végezhet, valamint a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is kézben kell majd tartania. Ezen kívül a tanfolyam résztvevői megtanulnak ügyelni a környezetre, logisztikai feladatokat megoldani, biztosítani a takarítási folyamatokat, szakszerűen üzemelteti a munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, szerszámokat, betartani és betartatni a munka és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat, munkatársak munkáját beosztani, értékelni, és motiválni dolgozóit, kapcsolatot tartani más szolgáltatókkal, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó utazásszervezőkkel. A vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket precízen, folyamatosan elvégezni.

Mennyi ideig tart a Falusi vendéglátó képzés?

A Falusi vendéglátó tanfolyam 800* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.