Zöldség- és gyümölcstermesztő

Zöldség- és gyümölcstermesztő képzés

Kinek érdemes Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag Zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, őstermelők, családi gazdaságok, vállalkozások.

Mi a célja a Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésnek?

A Zöldség- és gyümölcstermesztő képzés célja, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan kell a zöldség- és gyümölcstermesztő zöldségnövényeket szaporítani, ültetni, zöldség palántát nevelni, a gyümölcstermő növények szaporítóanyagát előállítani, telepíteni azokat. A Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésen résztvevő ágazaton belül biztos faj- és fajtaismerettel fog rendelkezni. Termesztőberendezéseket, ültetvényeket lesz képes létesíteni, fenntartani, fejleszteni. megtanul öntözőrendszert telepíteni, üzemeltetni. Különös hangsúlyt fog fektetni a gyümölcstermő növények metszésére, koronaformák kialakítására és fenntartására. Tápanyag gazdálkodási és növényvédelmi tevékenységet fog folytatni. Megtanulja működtetni és karbantartani az agrotechnikai- és növényvédelmi munkákhoz használható gépeket, eszközöket, berendezéseket. Megtervezi a termesztés munkafolyamatait, koordinálja azok elvégzését. A termesztett növényt jól ismeri, a növényfejlődési, és termesztési folyamatokat komplexen átlátja, minőségi terméket állít majd elő. Nyitott lesz a fajtahasználat, termesztési lehetőségek, termesztőberendezések, öntözőrendszerek, termesztés során alkalmazandó eszközök, gépek esetében elérhető új ismeretek és eredmények iránt. Pontos, jól átlátható tervet, dokumentációt lesz képes készíteni. Ismerni fogja a szakmai szoftverek használatát. Képes lesz Önálló vállalkozást alapítani és működtetni.

Mennyi ideig tart a Zöldség- és gyümölcstermesztő képzés?

A képzés hossza 320* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.