Csalások kiszűrése
Csalások kiszűrése

A DEKRA Claims Services segíti a biztosítótársaságokat, hogy sikeresen vegyék fel a harcot az egyik legnagyobb kihívással: a csalással

Csalások kiszűrése

A DEKRA Claims Services segíti a biztosítótársaságokat a csalások kiszűrése során. A csalások kiszűrésére használt eszközünk összeköti a gépjármű-biztosításhoz kapcsolódó kárigények adatait, ezzel azonnal és hatékonyan beazonosítva az esetleges csalásokat. Ha ezt a nemzeti jogszabályok lehetővé teszik, úgy valamennyi rendelkezésre álló adat vizsgálata olyan elemző módszerekkel történik, amelyeket szakértői partnereinkkel együttműködve fejlesztettünk ki.
A biztosítási csalás gyanújával megjelölt kárigények – melyek így a csalás tekintetében nagyobb kockázati tényezőt jelentenek – komoly adatelemzésen mennek keresztül, összetett tartalomelemzés és pontozó algoritmusok alkalmazásával. Általános és régióspecifikus csalásjelző készülékeket használunk, nyilvánosan elérhető adatokat vizsgálunk meg és ellenőrizzük a korábban a DEKRA Claims Services által megkapott adatok kapcsolatát.