Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Pálinkakészítő képzés

Pálinkakészítő képzés

Kinek érdemes a Pálinka készítő képzésen részt venni?

Azok a személyek, akik a végzettséggel betölthető munkakörben kívánnak elhelyezkedni és megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek.

Mi a célja a Pálinkakészítő képzésnek?

Olyan szakemberek képzések, akik jártassá válnak a pálinkaelőállításban és a hozzá kapcsolódó szakmai technológiák alkalmazásában. A pálinkakészítő elvégzi a cefrekészítést, erjesztést, a kierjedt cefre kezelését, lepárlását. Jártas a nyers párlat kezelésében, érlelésében. Az elkészült pálinkát, - gyümőlcs-vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Képes hatékonyan és gazdaságosan kezelni és működtetni pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégzi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket a mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedéki termék, adózásra, elszámolásra vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka- és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.

Mennyi ideig tart a Pálinkakészítő képzés?

300 óra

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági