DEKRA Vizsgáló laboratórium

A DEKRA 1925-ben Berlinben jött létre; hivatalos elnevezése „Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungsverein e.V.” („Német Gépjármű-ellenőrző Bejegyzett Egyesület"). Mérnökeink azóta járműveket vizsgálnak, iparivizsgálatokat végeznek és tanácsot adnak műszaki, munkavédelmi és környezetvédelmi kérdésekben.
A DEKRA a világ egyik vezető szakértői szervezete. A vállalat 8 régióban, több mint 50 országban van jelen, és kétszáznál is több leányvállalatának közel 46 000 munkatársa fáradozik folyamatosan a biztonság és minőség megteremtésén.

Küldetésünk

A vállalatcsoport szolgáltatási területeinek középpontjában az ember és az őt szolgáló eszközök állnak. Ez utóbbiakkal, azaz a gépekkel, berendezésekkel és mindazzal, ami azokkal kapcsolatos, az „Industrial” (ipari és építésügyi ellenőrzések, anyagvizsgálatok, felülvizsgálatok, termékvizsgálatok, terméktanúsítás, rendszertanúsítás, tanácsadás, munkahelyi vizsgálatok, környezetvédelmi vizsgálatok és munkavédelmi, környezetvédelmi szakértői tevékenység) és az „Automotive” (főként gépjárművek időszakos vizsgálata) üzletág foglalkozik. A „Personnel” ágazat súlyponti témája az ember: tevékenysége elsősorban képzésekre és továbbképzésekre terjed ki.

Munka- és környezetvédelem

DEKRA Vizsgálólaboratórium üzletágunk profilja az ipari termelőüzemek biztonsága érdekében gépek és berendezések időszakos ellenőrző és biztonsági felülvizsgálatára terjed ki. Vállaljuk továbbá a komplex kockázatelemzések elvégzését, munkahelyi-, valamint környezetvédelmi méréseket, vizsgálatokat.„Safety, Health, Environment” (SHE) üzleti egységünkben a munkahelyi klímaparaméterek, légszennyezettség, megvilágítás mérését, zajméréseket, és emisszió méréseket végzünk, vizsgáljuk a munkabiztonságot, és méréseinkkel, szakértői véleményeinkkel, valamint tanácsadásunkkal együttesen biztonságosabb és tisztább környezet létrehozásán fáradozunk.