Gipszkartonszerelő

Kinek érdemes Gipszkartonszerelő képzésen részt vennie?

Annak érdemes a Gipszkartonszerelő képzésen részt vennie, aki szeretne, vagy aki munkájából kifolyólag szeretnének fejlődni, tovább lépni. Továbbá minden olyan egyénnek érdemes a Gipszkartonszerelő oktatáson részt vennie, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új részszakma megszerzését tűzte ki célként maga elé.

Mi a célja a Gipszkartonszerelő oktatásnak?

A Gipszkartonszerelő oktatáson résztvevő megtanulja a szerelt válaszfalak, előtétfalak, aknafalak, függesztett és függesztés nélküli álmennyezetek, fa és fémvázas tetőtérbeépítés kivitelezési technológiáit, azok folyamatának szabályait és az alkalmazandó anyagokat. Aki elvégzi a Gipszkartonszerelő oktatást, az a szakma speciális eszközeit, kéziszerszámait, kisgépeit biztonsággal fogja tudni kezelni, be fogja tudni tartani a tevékenységekhez kapcsolódó speciális munkavédelmi előírásokat. A Gipszkartonszerelő oktatáson részt vevő megtanulja továbbá, hogyan kell egyéni és csoportos munkában szárazépítési szerkezeteket szerelni, felületképzésük elvégezni, az elkészült szerkezetet felmérni, minőségileg és mennyiségileg ellenőrizni, a szerelt szerkezeti rendszereket javítani, szakszerűen bontani, a keletkezett hulladékot megfelelően kezelni.

Milyen munkakör(öke)t tölthet be egy Gipszkartonszerelő?

7512 Gipszkartonozó, stukkózó
7512 Gipszkarton és álmennyezet szerelő

Mennyi ideig tart a Gipszkartonszerelő oktatás?

A képzés időtartama 550* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.