Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető

Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető képzés

Kinek érdemes Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag az alábbi feladatköröket kell ellátniuk a mai kornak megfelelő legújabb nagyteljesítményű, ipari hűtőberendezéseket, hűtőrendszereket kell üzemeltetni, ellenőrizni, karbantartani, elvégezni az üzemvitel dokumentálását.

Mi a célja a Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető képzésnek?

A Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a nagyteljesítményű, ipari hűtőberendezések működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes a mai kornak megfelelő legújabb nagyteljesítményű, ipari hűtőberendezéseket, hűtőrendszereket üzemeltetni, ellenőrizni, karbantartani, végezni az üzemvitel dokumentálását.
A hűtéstechnikai berendezés üzemeltető tanfolyam résztvevői megtanulják továbbá alkalmazni az épületgépészeti munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, működtetni és kezelni a hűtéstechnikai hálózatot, felügyelni és kezelni a működtetéshez használt automatika rendszert, felügyelni az üzemi szerelvények működését, állapotát, azonosítani a lehetséges biztonságtechnikai problémákat, dokumentálni az üzem működtetésére vonatkozó adatokat, üzemeltetni és kezelni a hűtéstechnikai központot, feltárni az üzemeltetés során a hőmérséklet, nyomás, teljesítmény változásokat, kiválasztani a megfelelő üzemi nyomás, hőmérséklet, teljesítmény értékeket, előkészíteni a szivárgásvizsgálatokat, alkalmazni az üzemeltetéshez használt mérőműszereket, dokumentálni a hűtéssel kapcsolatos feladatokat, mért eredményeket, kiválasztani és használni az adott munkafolyamathoz szükséges védőeszközöket, valamint használni az üzemben található tűzoltó eszközöket.

Mennyi ideig tart a Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető képzés?

A képzés hossza 160* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.