Ingatlanközvetítő

Kinek érdemes Ingatlanközvetítő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes az 1993. évi LXXVIII. törvény és 499/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján Ingatlanközvetítő képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik részt venni lakáscélú ingatlanok, nem lakás céljára szolgáló helyiségek és építési telek adásvételében, cseréjében és bérletének közvetítésében működik közre eladó és vevő, illetve bérbeadó és bérlő között.

Mi a célja az Ingatlanközvetítő képzésnek?

Az Ingatlanközvetítő képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja felmérni az igényeket, a rábízott ingatlanügylet teljes bonyolítását, tanácsot adni és problémát kezelni, illetve minden az ügymenethez tartozó kommunikációs és dokumentációs tevékenységet elvégezni. Az ingatlanközvetítő képzés után a képzésen részt vevő képes lesz továbbá továbbá az ügyletben résztvevő feleket segíteni, teljeskörűen, objektívan tájékoztatni, az üzlet megkötésében közreműködni, szem előtt tartani az ügyfelek érdekeit, a jogszabályi kereteket, és az etikus munkavégzést, különös figyelemmel arra, hogy munkája során jelentős értékű ingatlannal kapcsolatos feladatot lát el.
Az üzletszerű ingatlanközvetítés szolgáltatási tevékenységnek minősül, melyet megkezdése előtt be kell jelenti és nyilvántartásba kell venni az ingatlan-vállalkozás felügyeleti hatóságnak.

Mennyi ideig tart az Ingatlanközvetítő képzés?

A képzés hossza 240* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Érettségi végzettség.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.