Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Logisztikai feldolgozó

Logisztikai feldolgozó képzésképzés

Kinek érdemes Logisztikai feldolgozó képzésen részt vennie?

Azoknak, akik szeretnék megtanulni, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik hogyan kell a logisztikai tevékenységek során szükséges anyagokat és eszközöket beszerezni, elosztani és felhasználni. Végrehajtási szinten információt szerezni a meglévő készletről, ajánlatokat bekérni a szállítóktól és összegyűjteni a megrendelő igényeit a vezetőség számára, gondoskodni a rakodás személyi és tárgyi feltételeiről. Szeretné megtanulni, hogyan kell a munkakörével együtt járó kihívások mellett adminisztratív feladatokat ellátni.

Mi a célja a Logisztikai feldolgozó képzésnek?

A Logisztikai feldolgozó képzés célja, hogy a részvevők megtanuljanak üzleti levelet, szállítási értesítést és megrendeléseket írni elektronikusan a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően. A megadott szempontok szerint információt keresni az interneten, kiválasztani és feldolgozni azokat. Kapcsolatot tartani a beszállítókkal, termelőkkel, ellenőrizni a szállítási folyamatokat. Betartani munka-, balesetvédelmi, és egészségügyi előírásokat. Besorolni az árukat a megfelelő tűzveszélyességi kategóriába és tűzvédelmi szempontból azonosítani az együttes anyagtárolás veszélyeit. Előkészíteni az egyes járművek közlekedéséhez használatos nyomtatványokat. pl. szállítólevél, fuvarlevél, árukísérő, egyéb okmányok. Segíteni a logisztikai tevékenységek során szükséges anyagok és eszközök beszerzését, elosztását és felhasználását. Nyilvántartani a szállítási határidőket és a határidőknek megfelelően ütemezi a munkákat. Segítséget nyújtani a rakodási tevékenység megszervezésében, illetve gondoskodni a rakodás személyi és tárgyi feltételeiről.

Mennyi ideig tart a Logisztikai feldolgozó képzés?

A képzés hossza 400* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.

A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.

Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!

*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.