Műszaki eladó

Kinek érdemes Műszaki eladó képzésen részt vennie?

Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak kell a 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet értelmében Műszaki eladó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnék, vagy akinek munkájából kifolyólag el kell látniuk a kereskedelmi egység szabályszerű működtetésével kapcsolatos eladói feladatokat. Közreműködnek a műszaki cikkek megrendelésében, mennyiségi és minőségi átvételében, a készletek kezelésében, az értékesítésre történő előkészítésben és az eladótéri kihelyezésben. A műszaki cikkeket forgalmazó kereskedelmi egységekben tájékoztatják és kiszolgálják a vásárlókat. Körültekintően, a megismert és felismert vevőtípusoknak megfelelően kommunikálnak a vevőkkel. A korszerű eladói technikák alkalmazásával szolgálják ki a potenciális vásárlókat.

Mi a célja az Műszaki eladó képzésnek?

A Műszaki eladó tanfolyam célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a kereskedelmi egységben található műszaki cikkek szabályszerű, biztonságos kezelésére és értékesítésükkel kapcsolatos feladatok ellátására a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírások mentén.
A Műszaki eladó tanfolyamon résztvevők megtanulják továbbá, hogyan kell közreműködni az árubeszerzés folyamatában, részt venni az áruátvétel előkészítésében, az áru fogadásában. A műszaki cikkeket átvenni, minőségileg és mennyiségileg ellenőrizni, és az átvételt dokumentálni, tárolni, kezelni és ellenőrizi az árukészletet. Megóni az áru minőségét. Biztosítani a termékek egyenletes forgását, előkészíteni az árut az értékesítésre, gondoskodni a vásárlói szükségleteknek megfelelő termékválaszték eladótérben történő megjelenítéséről, feltölti az eladóteret áruval, ellenőrizni a műszaki cikkek minőségét, üzemképességét, megállapítani a termékek eladásra való alkalmasságát, az esetleges rendellenességeket. Kezelni a minőségi nem megfelelőséget, biztosítani a termékek árkijelzettségét, a termék információk szakszerű kihelyezését és aktualizálását, fogadni a vásárlót, felmérni az igényeit, bemutatni az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat. Ismertetni a műszaki cikkek kezelését, szakmai tanácsaival segíteni a vásárlót a döntésben. Kezelni a vevőrendeléseket. Előjegyzést felvenni, megszervezni a házhozszállítást, részt venni a kereskedelmi akciók megjelenítésében. Megtanulják továbbá, hogy kell az árubemutatót, az akciók váltását szakszerűen lebonyolítani, az e-kereskedelemben kapott megrendeléseket feldolgozni, visszaigazolni, adatbázist, a boltban használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat kezelni, az online rendelt árukat komissiózni és expediálni, részt venni a leltár, visszáru, göngyölegkezelés és a kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában, alkalmazni az áru-, biztonságvédelmi és vagyonvédelmi előírásokat, kezelni a pénztárgépet, végrehajtani a pénztár nyitását és zárását, rögzíti a tranzakciókat, nyugtát adni, számlát kiállítani, kitölteni a szigorú számadású bizonylatokat, a jótállási jegyet és egyéb releváns dokumentumokat, kezelni a számlázó programot, szakszerűen, megfelelő empátiával kezelni a vevői visszajelzéseket, fogyasztóvédelmi panaszokat, kezelni a szakterületének megfelelő gépeket, berendezéseket, eszközöket, alkalmazni a higiéniai, egészségügyi előírásokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában, megelőzni munkahelyi a baleseteket. Elhárítani a veszélyt, és kezelni a rendkívüli eseményeket, ha bekövetkeznek, valamint alkalmazni a környezetvédelmi és energiagazdálkodási előírásokat.

Mennyi ideig tart az Műszaki eladó képzés?

Az Műszaki eladó képzés 80* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.