Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő

Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzés

Kinek érdemes Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzésen részt vennie?

Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak érdemes a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag a meglévő és új építésű családi házakon, lakóparkok épületein, ipari- és egyéb épületeken kell elvégeznie nyílászárók és a hozzá tartozó kiegészítő elemek, redőnyök beépítését, cseréjét a meglévő ilyen szerkezetek bontásával együtt, valamint a megrendelő igényeinek megfelelően külső és belső árnyékoló, napellenző rendszereket, szerkezeteket kell telepítenie, javítania, szerelnie és karbantartania.

Mi a célja a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzésnek?

A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyam célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő szakképesítés megszerzéséhez, adott munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes lesz meglévő és új építésű családi házakon, lakóparkok épületein, ipari- és egyéb épületeken nyílászárók és a hozzá tartozó kiegészítő elemek, redőnyök beépítését, cseréjét végezni a meglévő ilyen szerkezetek bontásával együtt. A végzett szakember képes lesz a megrendelő igényeinek megfelelően külső és belső árnyékoló, napellenző rendszereket, szerkezeteket telepíteni, javítani, szerelni és karbantartani.

A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzés során a résztvevő megtanulja továbbá felmérni a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezet helyét és csatlakozó szerkezetek geometriáját, építészeti terv alapján kiszámítani a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezetek anyagmennyiségét, a beépítendő szerkezetek fogadó felületeit műszeresen és szemrevételezéssel ellenőrizni és szükség esetén javítani, az alapanyagokat megfelelően felhasználni, a műszaki tervek alapján kitűzni és beszerelni a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezeteket, elvégezni a nyílászáró és az árnyékolástechnikai szerkezetek beüzemelését, programozását és szakszerű használatának betanítását, szakszerűen javítani a meglévő, hibás nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezeteket, megfelelően használni a szakmai nyelvezetet, a szakterület terminológiáit, helyesen alkalmazni a munkavédelmi eszközöket, más szakmák képviselőivel való együttműködésre, szakszerűen kezelni és tárolni a munkája során keletkező hulladékot.

Mennyi ideig tart a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzés?

A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyam 240* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.

Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.

A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.

Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!

*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.