Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő

Kinek érdemes Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag a meglévő és új építésű családi házakon, lakóparkok épületein, ipari- és egyéb épületeken kell elvégeznie nyílászárók és a hozzá tartozó kiegészítő elemek, redőnyök beépítését, cseréjét a meglévő ilyen szerkezetek bontásával együtt, valamint a megrendelő igényeinek megfelelően külső és belső árnyékoló, napellenző rendszereket, szerkezeteket kell telepítenie, javítania, szerelnie és karbantartania.

Mi a célja a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzésnek?

A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyam célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő szakképesítés megszerzéséhez, adott munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes lesz meglévő és új építésű családi házakon, lakóparkok épületein, ipari- és egyéb épületeken nyílászárók és a hozzá tartozó kiegészítő elemek, redőnyök beépítését, cseréjét végezni a meglévő ilyen szerkezetek bontásával együtt. A végzett szakember képes lesz a megrendelő igényeinek megfelelően külső és belső árnyékoló, napellenző rendszereket, szerkezeteket telepíteni, javítani, szerelni és karbantartani.
A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzés során a résztvevő megtanulja továbbá felmérni a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezet helyét és csatlakozó szerkezetek geometriáját, építészeti terv alapján kiszámítani a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezetek anyagmennyiségét, a beépítendő szerkezetek fogadó felületeit műszeresen és szemrevételezéssel ellenőrizni és szükség esetén javítani, az alapanyagokat megfelelően felhasználni, a műszaki tervek alapján kitűzni és beszerelni a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezeteket, elvégezni a nyílászáró és az árnyékolástechnikai szerkezetek beüzemelését, programozását és szakszerű használatának betanítását, szakszerűen javítani a meglévő, hibás nyílászáró és árnyékolástechnikai szerkezeteket, megfelelően használni a szakmai nyelvezetet, a szakterület terminológiáit, helyesen alkalmazni a munkavédelmi eszközöket, más szakmák képviselőivel való együttműködésre, szakszerűen kezelni és tárolni a munkája során keletkező hulladékot.

Mennyi ideig tart a Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzés?

A Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő tanfolyam 240* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.