Töltőállomás-kezelő

Kinek érdemes Töltőállomás-kezelő képzésen részt vennie?

Azoknak kell a Töltőállomás-kezelő tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag gépjármű üzemanyagokat, kenőanyagokat, autóápolási és felszerelési cikkeket és egyéb shop termékeket árusít, valamint töltőállomási és Shop szolgáltatásokat nyújt. Segíti és tájékoztatja az ügyfeleket a töltőállomás árukészletéről, az igénybe vehető szolgáltatásokról és áruféleségekről a töltőállomás kínálatának megfelelően. Kezeli a pénztárgépet. Közreműködik az üzemanyagok és egyéb áruféleségek beszerzésében, áruátvételében, és készletezésében.

Mi a célja a Töltőállomás-kezelő képzésnek?

A Töltőállomás-kezelő képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a töltőállomásokon, a kereskedelmi egységben található árucikkek szabályszerű, biztonságos kezelésére és értékesítésükkel kapcsolatos feladatok ellátására a munkavédelmi, környezetvédelmi, egészség és balesetvédelmi előírások mentén.
A Töltőállomás-kezelő képzésen részt vevők megtanulják továbbá elemezni az árukészletet és részt vesz az árubeszerzési folyamatban, részt venni az áru mennyiségi és minőségi átvételében és az átvételhez kapcsolódó bizonylatok kitöltésében, tárolni és előkészíteni az értékesítésre a konfekció-, kötött-, fehérnemű és divatáru termékeket, kiegészítő termékeket, értékesítésre kihelyezni a termékeket az eladótéri tervek, szabályok, esztétika, új trendek figyelembevételével, fenntartani az üzlet belső terének összhangját, külső kirakat és belső dekorációt készít/készíttet az aktualitásnak megfelelően, figyelemmel kísérni a készletnyilvántartást, használni a készletnyilvántartó programot, biztosítani a termékek árkijelzését, a termék információk, áruvédelmi eszközök szakszerű kihelyezését, fogadni a vásárlót felméri az igényeit, bemutatni az árut, segíti a vásárlási döntésben, tájékoztatni az áru jellemzőiről és kezeléséről, favaslatot tenni a kereszteladásokra, kiegészítő szolgáltatásokra és a kiegészítők, ajándékkártya megvásárlására.
A töltőállomás-kezelő képzésben résztvevő megtanulja továbbá online megrendelés esetén kezelni a vevői adatokat, rögzíteni azokat az adatbázisban, az online rendelt árukat összeállítani és előkészíteni kiszállításra, kezelni a pénztárgépet, végrehajtani és rögzíteni a tranzakciókat, részt venni a leltározás folyamatában, a kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában, alkalmazni az áru-, és vagyonvédelmi előírásokat, fogadni, szakszerűen kezelni a fogyasztói reklamációkat, tájékoztatni a vevőket az őket megillető jogokról, kezelni a rendkívüli eseményeket, intézkedik baleseteknél, valamint alkalmazni a környezetvédelmi és energiagazdálkodási előírásokat.

Mennyi ideig tart a Töltőállomás-kezelő képzés?

A képzés hossza 240* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.