DEKRA a fenntarthatóságért

A DEKRA is támogatja a COP28 energiaátállási vállalásait

2023. nov. 10.
A DEKRA bemutatkozik a COP28-on, az ENSZ éves éghajlatváltozási konferenciáján. A COP28 a fenntarthatósággal kapcsolatos témák széles körével foglalkozik, hangsúlyt fektetve a 2030-ig tervezett ambiciózus célokra, mint a a megújuló energiakapacitás megháromoszorozása és az energiahatékonyság megduplázása az egyes ágazatokban. A DEKRA, mint a világ egyik vezető tesztelő, ellenőrző és tanúsító (TIC) vállalata, határozottan támogatja ezeket a célokat. A konferencia során szakértői vitafórumokon megosztják az energetikai átállás, az ESG és a körforgásos gazdaság terén szerzett tapasztalataikat és megoldásaikat.
Stan Zurkiewicz, a DEKRA e.V. és a DEKRA SE igazgatótanácsának elnök-vezérigazgatója kifejtette: "Az éghajlatvédelmi intézkedések felgyorsításához merész lépésekre lesz szükség nemzeti és ipari szinten egyaránt. A DEKRA aktívan támogatja a COP28 ígéretét az energetikai átmenet felgyorsítására, és ezt szolgáltatásaink széles skáláján keresztül valósítjuk meg, ideértve az energiahatékonysági értékeléseket, a fenntartható épületekkel kapcsolatos szolgáltatásokat, a megújuló energiaforrások és az akkumulátoros technológiák tesztelési és tanúsítási szolgáltatásait is."
A DEKRA globálisan több mint 500 000 ügyfelet szolgál ki különböző iparágakban, és több mint 500 szolgáltatást kínál az energiaátalakítás, a körforgásos gazdaság és az ESG terén. Az intézmény szakértői tesztelést, ellenőrzést, hitelesítést, tanúsítást, szakértői tanácsadást és képzési szolgáltatásokat nyújt technológiai és stratégiai szinten, beleértve a termékeket, eszközöket, termelési folyamatokat és ellátási láncokat.
Stan Zurkiewicz hangsúlyozta, hogy a DEKRA aktívan részt vesz az ügyfeleinél az ESG-vel kapcsolatos adatok átláthatóságának elősegítésében, különösen a vállalatokra vonatkozó fenntarthatósági jelentési kötelezettségeknek való megfelelés biztosításában. A CSRD, az európai vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló irányelv értelmében több mint 50 000 vállalatnak 2026-ig fenntarthatósági jelentéseket kell készítenie. Zurkiewicz elmondta, hogy a DEKRA intenzív tárgyalásokat folytat a nemzeti kormányokkal Európa-szerte, hogy biztosítsák az ESG-jelentések ellenőrzését ne csak a pénzügyi könyvvizsgáló cégek végezhessék. Aggodalmát fejezte ki, hogy a kis- és középvállalkozások kieshetnek a rendszerből, és hangsúlyozta az iparági ismeretekkel rendelkező, tapasztalt műszaki auditáló partnerek bevonásának szükségességét.
A DEKRA támogatja az akkreditált, harmadik félként működő műszaki auditáló cégek előtt történő piac megnyitását, hogy megkönnyítse az európai iparágak számára a CSRD végrehajtását. Ez elősegítheti, hogy az iparágak fenntarthatósági törekvései összehasonlíthatóbbá, megbízhatóbbá és átláthatóbbá váljanak. A DEKRA vállalatként komolyan veszi az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, és elkötelezett a 1,5 fokos célhoz igazodó, tudományosan megalapozott célok (SBTi) mellett. A vállalat dekarbonizációs programjában fókuszban állnak olyan területek, mint a megújuló energiaforrások beszerzése és előállítása, az energiahatékonyság javítása, valamint az üzleti utazások optimalizálása, beleértve az elektromos járművek bevezetését a vállalat autóflottájában.