Az aranykalászos gazdaképzés értéke a mezőgazdasági gépkezelésben

2023. máj. 17. Képzések

Az agrárium hatékonyságának és eredményességének növelése érdekében számos fejlesztés történt az elmúlt évtizedekben, köztük a technológiai fejlődés is jelentősen hozzájárult a mezőgazdasági gépek és eszközök modernizációjához.

Modernizáció és automatizáció a mezőgazdaságban

Mára a mezőgazdasági gépek és eszközök széles skálája vált elérhetővé a gazdák számára, amely számos munkafolyamatot egyszerűsített és automatizált. A mezőgazdasági gépek és eszközök használata azonban szakértelmet igényel, így a mezőgazdasági munkákat végző személyeknek szükséges megfelelő képzést kapniuk.

Mezőgazdasági gépkezelésre is jogosít az aranykalászos gazdaképzés

Az aranykalászos gazda képzés az egyik olyan lehetőség, amely segítséget nyújthat mezőgazdasági gépkezelői képzettségek megszerzésében. A tanfolyam során a résztvevők széleskörű tudást szerezhetnek a mezőgazdasági munkálatokról. Azonban az aranykalászos gazda képzés értéke nem csak a mezőgazdasági tudásban, hanem éppen a gépkezelői jogosítványok megszerzésében is rejlik.

Egy felnőttképzési tanfolyam - többféle gépkezelői jogosítvány

A tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők többféle gépkezelői jogosítványt is megszerezhetnek, amelyekkel növelhetik a mezőgazdasági vállalkozásuk vagy az ott dolgozó munkavállalók versenyképességét. A megszerezhető mezőgazdasági gépkezelő jogosítvánnyal 37 kW teljesítményhatár feletti, a szántóföldön alkalmazható traktort, emellett önjáró mezőgazdasági betakarítógépet is vezethetünk, ugyanakkor kezelhetünk fejő- és tejkezelő gépet, sőt egyes keltetőgépeket is.