Hogyan juttathatja versenyelőnyhöz a vállalatokat a felnőttképzés?

2023. jún. 05.

Hogyan juttathatja versenyelőnyhöz a vállalatokat a felnőttképzés?

A vállalatoknak ki kell használniuk a felnőttképzés által nyújtott előnyöket. A cégek egy jelentős része felismerte, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés révén versenyképesek maradhatnak, sőt könnyebben megtarthatják a tehetséges munkavállalókat, ezzel is növelve a termelékenységüket. Nagy segítséget jelent a vállalatoknak a rugalmas, vállalati munkaidővel összeegyeztethető szervezés, illetve lehetőségekhez képest, a kihelyezett képzési forma is.

Többet ad egy továbbképzés, mint azt elsőre gondolnánk

A felnőttképzés lehetőséget nyújt arra, hogy a munkavállalók tudásukat frissítsék, és megismerjék a legújabb technológiákat és módszereket. amellett, hogy új és naprakész tudást adnak át, pozitív hozadéka az a motiváló erő, amit a munkavállalód érezhet, ha a vállalat fontosnak tartja a tehetséggondozást és az újabb szakmai képzéseket. A dolgozók új ismereteivel, többlettudásával és lojalitásával tehát a vállalat is nyer.
A felnőttképzés nagy előnye, hogy viszonylag rövid idő alatt megszerezhető egy-egy szakképesítés, a tanfolyamok legtöbb esetben évente többször is elindul. A képzések jellemzően olyan formában – akár online vagy jelenléti – valósulnak meg, amelyek megengedik a vállalatok munkavállalóinak, hogy a munka mellett tanuljanak – a rugalmas időbeosztás és az online tanulási lehetőségek révén a saját tempójukban fejleszthetik szakmai tudásukat. Ez pedig lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy munkavállalóik a megfelelő időpontban és módon képezhessék magukat a munka mellett, s a megszerzett új ismereteket pedig szinte azonnal be is építhetik a meglévő munkájukba.

Hol érdemes leginkább továbbképzésbe invesztálni?

Nincs kőbevésett terület, de a piaci trendek egyértelműen azt igazolják vissza, hogy az agrárium területén megéri a befektetés, valamint az építőipar területén is, azon belül is a villamosipari ismereteket igénylő szakképesítések, valamint a nyílászáró- és árnyékolástechnikai szerelő , illetve a napelem-telepítő továbbképzések is kiválóan kamatoztathatóak.