Növekvő érdeklődés a villamosági képzések iránt

2023. máj. 17. Képzések

A villamosiparban megszerezhető szaktudás az utóbbi időben jelentős felértékelődésen ment keresztül, és egyre népszerűbbek a villamosipari szakképzések is. A szektor számos stabil és kiszámítható munkahelyet kínál, ami a bizonytalan gazdasági időkben különösen vonzó lehet. Emellett az alternatív energiaforrások térnyerése és a rezsiköltségek emelkedése miatt egyre több ember fordul a villamosipar felé.

Fontos a komplex szaktudás az iparban is

A villamosipar olyan ágazat, amelyben rendkívül fontos a megfelelő szaktudás. Míg korábban egy egyszerű villanyszerelői végzettség is elegendő volt a munkavégzéshez, manapság egyre inkább előtérbe kerülnek a speciális, villamosipari előképzettségre épülő képzések. Az energiaforrások és az ipari folyamatok változása miatt a szakembereknek ma már sokkal összetettebb feladatokkal kell megbirkózniuk. A feszültség alatti munkavégzés lehetősége is egyre fontosabb, mivel így minimalizálható a hálózat kiesése és javítható a munka hatékonysága.

Tartós foglalkoztatás a villamosiparban

Az ágazat számos lehetőséget kínál a munkaerő számára, és ez a tartós foglalkoztatás miatt vonzó lehet azok számára, akik stabil munkahelyre vágynak. A villamosipari területen történő szakképzésben résztvevők számára számos karrierlehetőség áll rendelkezésre. Például lehet kis- vagy középfeszültségű szerelő, villamos alállomás-kezelő, felülvizsgáló, vagy megújuló és egyéb energiaforrású kis-erőmű létesítő is.