Gázhegesztő

Kinek érdemes Gázhegesztő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Gázhegesztő képzésen részt venni, akik szeretnék elsajátítani, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik a gázhegesztő eljárással előírt kötések minőségi elvárásoknak megfelelő elkészítése. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes lesz fémes hegesztett szerkezeteket gyártani. Munkája során a Hegesztési Utasítás (WPS) alapján önállóan beállítja a hegesztési paramétereket, kiválasztja a hegesztőanyagokat és az előírásoknak megfelelő hegesztés elkészítése után ellenőrzi munkáját.

Mi a célja a Gázhegesztő képzésnek?

A Gázhegesztő képzés célja, hogy a szakmai képzésben részt vevő megtanulja betartani és betartatni a munkabiztonsági és környezetvédelmi szabályokat, a hegesztés veszélyeit elkerülni, használni a munkavédelmi eszközöket, ellenőrizni a munkaterületet, értelmezni a műszaki rajzokat és a kapcsolódó utasításokat, előkészíteni a munkadarabot, a varratélt kialakítani, elvégezni a szükséges vágásokat, darabolásokat, beazonosítani az alapanyagot a gázhegesztési feladathoz, hegesztőpálcát választani a gázhegesztési feladathoz. A szakmai képzésen részt vevő megtanulja továbbá összeállítani a munkadarabot, illeszteni, fűzővarratokat készíteni, beüzemelni a munkavégzéshez szükséges eszközöket, elvégezni a hegesztési feladatot gázhegesztéssel, tudatosan figyelni a hegesztési deformációk elkerülésére, önellenőrzést végezni a munka megkezdése előtt, alatt és után, korrigálni és kijavítani az észlelt hibákat.

Mennyi ideig tart a Gázhegesztő képzés?

A képzés hossza 350* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.