Nem megfelelően tárolt vagy védett adataink könnyen kibertámadás áldozatává válhatnak. A DEKRA Akademie online képzéseket indított, hogy az Ön cége is biztonságban legyen.

Kibervédelmi képzés vállalkozások számára

2022. szept. 01.
A technológiai eszközökkel hatékonyabbá, gyorsabbá tehetők a hétköznapi, vagy a vállalati folyamatok, ezek nyomán azonban rengeteg adat keletkezik, és egyre több szenzitív információ kerül a világhálóra – a bankkártya adatinktól és a lakcímünktől kezdve a személyes fotóinkig sorolhatnánk ezeket. Hogy ez miért probléma? Nem megfelelően tárolt vagy védett adataink könnyen kibertámadás áldozatává válhatnak, akár saját óvatlan viselkedésünk miatt is, legyen szó otthoni vagy munkahelyi adatokról. Mit veszíthetünk? Összefoglalva: mindent. Személyes adatokat, privát fotókat, levelezéseket, sőt, természetesen pénzt is. A vállalatok az anyagi kár mellett súlyos veszteségeket szenvedhetnek el a leálló működési folyamatok, esetleg a vásárlói bizalom vagy a márkaérték hanyatlása kapcsán. Nem kell messzire visszatekintenünk, elég arra gondolnunk, hogy a 2021-es évben mennyi nagyobb horderejű eset látott napvilágot – szoftvercégeket, közösségi oldalakat, gyáróriásokat, kormányzati portálokat ért súlyos kár a kibertámadások következtében.
Az igazán megdöbbentő azonban az, hogy 10 támadásból 9 az emberi tényezővel, azaz egy óvatlan felhasználóval kezdődik. A rengeteg kárt okozó események 75 százaléka adathalász e-mail megnyitásából ered, amelyből egyébként 3,4 milliárd darabot küldenek el egyetlen napon. Sajnos ezekből több mint 600 millió át is jut a biztonsági szűrőkön, átlagosan a felét pedig meg is nyitja egy felhasználó.
Mit tehetünk a biztonságunk érdekében? A képzésekkel elsajátítható szakértelem a legfőbb fegyverünk a kibertámadások ellen. A DEKRA Akademie épp ezt a fajta szemléletformálást tűzte ki céljául, amikor online képzéseket indított egyéni és társas vállalkozások számára. A digitális biztonsággal foglalkozni ma már olyan alapvető, mint a megbízható jogi vagy pénzügyi tudás kérdése: nem kerülhetjük meg sem akkor, ha csak magánemberként veszünk igénybe bizonyos szolgáltatásokat, sem akkor, ha egy vállalatban dolgozunk. Fontos tudni, hogy a digitális biztonság egy folyamat, nem pedig egy termék. Nem elegendő megvásárolni például egy vírusírtó szoftvert, majd karba tett kézzel hátradőlni.
Ha felkeltette érdeklődését a cikk, a következő oldalon tájékozódhat további részletekről, valamint visszahívást kérhet még több információért.