Nyáron is gondoljuk a tanulásra, szakmai fejlődésre, felnőttképzésre!

2023. júl. 06.
Bár sokan a pihenésre koncentrálnak a nyári hónapokban, a tanulás lehetőségét se vessük el! Érdemes kihasználni, hogy sok helyen kicsit lassabban zajlik az élet, több szabadidőnk lehet, amelyet kihasználhatunk a jövőnk tervezésére is.

Pihenés és karriertervezés

A nyári időszak lehetőséget kínál arra, hogy új irányokat fedezhessünk fel, szakmailag fejlődhessünk, vagy kacérkodva egy teljesen új karrierút kiépítésével, hobbinkat professzionális szintre emeljük. Több felnőttképzés a nyáron sem áll le, sőt, ellenkezőleg, számos intenzív tanfolyam, képzés, továbbképzés indul.

Felnőttképzés nyáron is

Szinte teljesen biztosak lehetünk abban, hogy hasonló érdeklődésű emberek társaságában tölthetjük a képzés időszakát, ami motiválóan hathat ránk és új (szakmai)ismeretségeket is köthetünk. Az emberi kapcsolatokon túl, a másik nagy előnye a nyári képzéseknek, hogy ha tudatosan átgondoljuk terveinket, akkor pont azt az időt fordítjuk saját fejlődésünkre, amit mások csak ősszel kezdenek el. Hogy mit jelent ez? Előnyt, másokhoz képest, hiszen a nyári hónapokban megszerezett tudást, ősszel már bátran használhatjuk.
Vannak olyan képesítések, amelyek viszonylag rövid időn belül elsajátíthatóak például, mezőgazdasági, agrár vagy ipari területen. Az sem ritka, hogy az elméleti rész online történik, így kényelmesen, hosszú utazás nélkül is elérhető egy-egy képzés.
Amennyiben, a fentieket mérlegelve belevágna valaki, nem szabad őszig várni. Ki kell használni a nyári képzések előnyeit! Érdemes már most a DEKRA Akademie-nél induló szakképesítések és részszakmák közül válogatni.
[fotókredit: 123Rf]