A minőségi pálinkakészítés két alappilére: hagyomány és szaktudás

2023. szept. 22.

Magyarországon a pálinkakészítés hagyománya hosszú évszázadokra tekint vissza, hungarikum, amelynek sokak szerint nincs párja. A családi hagyományok őrzése mellett, azonban a felnőttképzésben elérhető pálinkakészítő képzés során elsajátítható minden olyan tudás, amely ahhoz szükséges, hogy minőségi párlatot készíthessünk.

Hobbiból szakma

Minden pálinkafajtának megvan a maga jellegzetessége, illata, aromája, az az egyediség, amiért olyannyira kedvelt, azonban a jó minőségű pálinka csak gondos odafigyeléssel és szaktudással készülhet el. A résztvevő a pálinkakészítő képzés t elvégezve, olyan szakemberré válhat, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus során a résztvevők megtanulják a megfelelő alapanyagok kiválasztásának módját, a főzési folyamat optimalizálását és a pálinka minőségének ellenőrzését is.

Munkavállalás pálinkakészítő képzettséggel

Képzettség megszerzése nélkülözhetetlen azok számára is, akik vállalkozóként, bérfőzőként szeretnék folytatni pálinkakészítő tevékenységet és azok számára is, akik pálinkakészítő üzemek munkatársaivá szeretnének válni.
Jelentkezzen mielőbb következő képzésünkre!
(fotókredit: KRQ)