Bővült a DEKRA igazgatótanácsa:

Petra Finke tölti be a CDO pozíciót

2023. júl. 04.
  • 2023. július 1-jétől Petra Finke veszi át a DEKRA SE digitalizációs vezérigazgatói tisztségét.
  • Ez a pozíció újonnan került létrehozásra a DEKRA digitális átalakulásának felgyorsítása érdekében, beleértve az új digitális üzleti modellek fejlesztését és a meglévő szolgáltatási portfólió digitalizálását.
  • A mesterséges intelligencia (AI) és a távoli szolgáltatásnyújtás forradalmasítani fogja a tesztelési, ellenőrzési és tanúsítási (TIC) szolgáltatásokat. A DEKRA célja az, hogy ennek az átalakulásnak az élére álljon.
  • Ez a kinevezés összhangban van a DEKRA azon egyértelmű célkitűzésével, hogy a világ vezető TIC-szolgáltatójává váljon a mobilitás, a fenntarthatóság és a kiberbiztonság területén.
"Nagyon örülünk annak, hogy Petra Finke-t a DEKRA globális igazgatótanácsának tagjaként üdvözölhetjük. Petra mind szakértelmét, mind pedig vezetői kvalitásait tekintve is kiemelkedő IT- és digitalizációs vezető. Nagyszerű kezdést kívánok neki" - mondta Stan Zurkiewicz vezérigazgató. "Ebben a sorsfordító pillanatban, a mesterséges intelligencia által vezérelt innováció új korszakának küszöbén, Petra és csapata a digitalizáció új szintre emelésén dolgozik majd a DEKRA-nál. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy ügyfeleinknek a biztonság garanciáját nyújtjuk a digitális korszakban is.”
"Alig várom, hogy vezetői és digitalizációs szakértelmemmel hozzájáruljak a DEKRA digitális jövőre való felkészüléséhez" - mondta Petra Finke. A DEKRA egy fantasztikus vállalat, amely globális vezető szerepet tölt be több ügyfélszegmensben és technológiai területen. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek, és segíthetek a DEKRA jövőjének alakításában."
A DEKRA már április elején bejelentette ezt a vezetőségi kinevezést. Peter Laursennel együtt, aki a szintén újonnan létrehozott operatív vezérigazgatói pozíciót tölti be, Petra Finke egészíti ki a DEKRA SE igazgatótanácsát Stan Zurkiewicz vezérigazgató és Wolfgang Linsenmaier pénzügyi igazgató mellett.
Petra Finke (55) a Rhenus Grouptól érkezik a DEKRA-hoz, ahol több mint 20 évet dolgozott különböző vezetői pozíciókban. Legutóbb a Rhenus Freight Logistics globális informatikai igazgatójaként a globális IT-ért és a digitalizációért volt felelős, és sikeresen irányította a vállalat heterogén IT- és folyamatrendszerének strukturált, felhőalapú digitális ökoszisztémává történő átalakítását. A Rhenus Freight Network GmbH vezérigazgatójaként továbbá a vállalatot a globális hálózat központi IT-szolgáltatójává és tanácsadójává tette, valamint a logisztikai értékláncok optimalizálása érdekében digitális ügyfélmegoldásokat fejlesztett ki.