PLC programozó

Kinek érdemes PLC programozó képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a PLC programozó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag meg kell tanulniuk a berendezésekhez, folyamatokhoz, technológiákhoz, célgépekhez PLC programot tervezni, grafikus és szöveges programnyelveken programot írni, módosítani, tesztelni. Az elkészített, módosított programot dokumentálni, archiválni. Ipari buszrendszereket, hálózatokat konfigurálni, paraméterezni, üzemeltetni. A rendszer működését diagnosztizálni, a be- és kimeneteket monitorozni. Bevonni a PLC-t a hibakeresés folyamatába és dokumentálni tevékenységét. Az általa készített programnak meg kell felelnie a szakmai, biztonságtechnikai és a munkavédelmi követelményeknek. Safety rendszerek működését ellenőrizni. Magyar és idegen nyelvű dokumentációt használni. Informatikai eszközöket magabiztosan alkalmazni.

Mi a célja a PLC programozó képzésnek?

A PLC programozó képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja kiválasztani a vezérlésnek megfelelő PLC-t, alapszintű PLC programokat írni, kész PLC programot módosítani szöveges és grafikus programnyelven, kész PLC programban paramétereket változtatni, módosítani.
A PLC programozó képzésen részt vevők megtanulják továbbá a digitális irányítás eszközeit és a digitális irányító eszközök kapcsolatait elemezni, elemezni az irányítási hálózatokat, elemezni a PLC felépítését, működését, PLC programokat írni, azokban paramétereket változtatni, módosítani, megépített vagy szimulált gyártórendszer modell vezérléséhez kiválasztani a megfelelő PLC-t, megépített vagy szimulált gyártórendszer modell vezérléséhez PLC programot készíteni szöveges és grafikus programnyelven, a megépített vagy szimulált gyártórendszer modell vezérléséhez PLC programot tesztelni és dokumentálni, kezelőpanelt vagy egyéb megjelenítő eszközt illeszteni a PLC-hez, PLC hálózatot kiépíteni, programozni, Off-line, On-line üzemmódot használni, diagnosztizálni, korszerű hibadiagnosztikát alkalmazni, valamint hibakeresést megvalósítani.
Mennyi ideig tart a PLC programozó képzés?
A képzés hossza 400* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Érettségi.
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.