Félmillió forintot adományozott a DEKRA Akademie és a VEIKI VNL Kft, a DEKRA csoport tagja az ukrán menekülteket segítő Vöröskeresztnek.

Segítség a háború menekültjei számára

2022. márc. 18.
"Hihetetlen, ami most Ukrajnában zajlik”, mondta Stefan Kölbl, a DEKRA elnöke. "Szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket az ukrán nép felé. Az irántuk való szolidaritásunk jelképeként a stuttgarti központunk előtti „#StandWithUkraine” feliratú nagyképernyős monitorunk most Ukrajna színeiben, kékben és sárgában világít. Ebben a rendkívül nehéz helyzetben szeretnénk mi is hozzátenni a magunk részét, ezért támogatjuk a Vöröskeresztet, amely az orosz-ukrán háború első pillanatától kezdve segítő kezet nyújt a háború elől menekülő ukrán embereknek.”
A DEKRA Kijevben egy kis kisebb szakértői csoportot foglalkoztat. A legfrissebb információk szerint el kellett hagyniuk irodáikat. Rajtuk kívül a cég 2010 óta működik együtt a kijevi Global Certifik LLC-vel, amelynél körülbelül 50 munkavállaló dolgozik. Stefan Kölbl aggodalmát fejezte ki a vállalat kijevi kollégái iránt, mert az ő pontos tartózkodási helyük jelenleg még bizonytalan. A vállalat elnöke reményét fejezte ki, hogy mindnyájuknak sikerült biztonságos helyre jutnia.
Fontosnak tartjuk, hogy ebben a nehéz időszakban is segítsük egymást. Éppen ezért a központi összefogás mellett a DEKRA magyar leányvállalatai, a DEKRA Akademie Kft. és a szintén a DEKRA csoporthoz tartozó VEIKI VNL Kft. közösen 500 ezer forintot adományozott az ukrán menekülteket segítő Magyar Vöröskeresztnek. A szervezet elsődleges feladata a jelen helyzetben is az, hogy minél hatékonyabban tudjon segíteni az embereknek ezekben a felfokozott időkben.
A hazai humanitárius szervezet a helyzet alakulásától függően készen áll rá, hogy szükség esetén kibővített tevékenységi körrel alkalmazkodjon a felmerülő igényekhez. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a hazai és nemzetközi szervezetekkel, hogy minél felkészültebben tudjon részt venni azon feladatok ellátásában, amelyekre a közeljövőben szükség lehet a leghatékonyabb segítségnyújtás érdekében.