Megoldás lehet a felnőttképzés, ha újra kell tervezni az életet

2022. dec. 21. Képzések

Számos olyan élethelyzet állhat elő, amikor karrierünk fordulóponthoz ér. Új tudásra, új szakmára lehet szükségünk egy magasabb pozíció betöltéséhez vagy egy új munkahely megszerzéséhez. Sőt, eljöhet az a pillanat is, amikor egy teljesen új, versenyképes szakmát szeretnénk tanulni. Legyen szó karrierváltásról, külföldre költözésről, alapvető, hogy olyan, új ismertekhez jussunk, amelyekre a munkaerőpiacon valóban szükség van.

Népszerű felnőttképzések: mezőgazdasági tanfolyamok és gépkezelői képzések

A karrierváltók és szakmai újratervezők körében különösen népszerűek a mezőgazdasági és a különféle gépkezelői tanfolyamok. Ezek mellett pedig keresettebbek az energetikai és villamos képzések is – például a kazánkezelő és hűtéstechnikai vagy a feszültség alatti munkavégzéshez kapcsolódó elektromos tanfolyamok, – amelyek ugyancsak stabil, használható tudást adnak a résztvevő kezébe – akár a jelenlegi tudását

Mikor érdemes felnőttképzésben gondolkodni?

A gyakorlatorientált tudást biztosító felnőttképzés előnye éppen az, hogy a szakképesítés viszonylag rövid idő alatt megszerezhető és igazi piaci igényekre reflektál. Igaz, a befektetett energia és idő nem kevés, azonban ennek köszönhetően belátható időn belül jövedelmező szakmához uthatunk, ami megoldást jelenthet a karrierváltás vagy a gazdasági nehézségek idején. Egy biztos: az önmagunk fejlesztésére, tanulásra fordított idő és pénz mindig megtérül.