Logisztikusok és raktárosok – munkatársak, aki a kereskedelmi folyamatokat olajozzák

2023. aug. 17.
A logisztikusok és raktárosok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a nagy- és kiskereskedelem világában, precizitásuk és rendszerező képességük kulcsfontosságúak. Mindkét terület zökkenőmentes működéséhez felkészült szakemberekre van szükség, ezért akik jelenleg munkát keresnek vagy meglévő munkájukban szeretnének előre lépni, ajánlott számukra felnőttképzésben gondolkozni és korszerű szakirányú ismereteket szerezniük.

Milyen hatással van ezekre a szakmákra az online kereskedelem térhódítása?

Annak ellenére, hogy a folyamatok nagy része automatizált, az egyre növekvő online kiskereskedelem világában is elmondható, hogy az internetes megrendelések gyors és pontos teljesítéséért szükség van szakképzett munkatársakra. A logisztikusok és raktárosok munkája létfontosságú az ügyfelek elégedettségének megőrzéséhez. A megfelelő készletszint, a hibátlan termékek és a gyors kiszállítás hozzájárulnak az üzleti sikerhez.

Milyen képzésekre lehet jelentkezni?

A DEKRA Akademie országszerte több városban évente, több alkalommal is meghirdeti képzéseit.
A Dekra Akademie logisztikus képzése logisztikus képzése során olyan naprakész, gyakorlati tudással rendelkező szakembereket képeznek, akik képesek a logisztikai folyamatok elemeit és az ahhoz kapcsolódó feladatokat megszervezni és végrehajtani.
A logisztikusok szervezik az áruk útját a beszállítótól a végfelhasználóig. Ők tervezik és optimalizálják az ellátási láncot, figyelembe véve a határidőket és költségeket. A megfelelő időben történő kiszállítás és a raktárkészletek kezelése közvetlen hatással van a vállalat hatékonyságára és ügyfélelégedettségére is, ezért felelős munkakörnek számít. Raktáros , illetve logisztikai feldolgozó képzésre való jelentkezéshez már az alapfokú iskolai végzettség is elegendő. A raktáros képzés elvégzését követően olyan szakemberek kerülnek ki a munkaerőpiacra, akik átlátják a háttérfolyamatokat, az áruk mennyiségét, mozgását, tárolását és rendszerezését, ezen kívül precízen képesek az adminisztratív feladtok ellátásra, valamint az automatizált raktározási rendszerek használatával is tisztában vannak.
A logisztikai feldolgozó képzésen résztvevők ezeken túl megtanulják, miként szükséges a logisztikai tevékenységek során szükséges anyagokat és eszközöket beszerezni, elosztani és felhasználni, valamint ajánlatokat bekérni és a szállítás részleteit megszervezni, gondoskodni a rakodás személyi és tárgyi feltételeiről, valamint elsajátítják a terület sajátos adminisztratív feladatait is.
Ha Ön is szeretne egy olyan csapathoz tartozni, ahol képességeit, rugalmasságát és ismereteit értékelik, vágjon bele és fejlessze magát újabb területeken! Kattintson a DEKRA Akademie hamarosan induló képzéseire , tájékozódjon az egyes képzésekről bővebben és jelentkezzen mielőbb!
(fotókredit: 123RF)