Böngészője elavult

A rendszer már nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. A jobb böngészési élmény érdekében váltson másik böngészőre.

Légi thermográfia

A képzés célcsoportja:

Azon szakemberek, akik a munkakör betöltéséhez vagy kapcsolt munkakör vállalásához, a programban leírt szakmai ismeretekkelbővíteni kívánják tudásukat. Ajánljuk a képzést mindazoknak is, akik napkollektoros és szolármodulos rendszereket, szolárműveket, valamint terjedelmes ipari létesítményeket szeretnének bevizsgálni/ bevizsgáltatni vagy környezeti (termográfiai) tanulmányokat kívánnak elkészíteni.

A képzés célja:

Bevezetni a résztvevőket a termográfia alapjaiba, ismertetni az eljárás repülő eszköz segítségével történő alkalmazásának lehetőségeit, valamint felhívja a figyelmet a valós korlátokra és a betartandó (környezeti) feltételekre.
A képzés tárgyalja azokat a fizikai alapokat, melyek figyelembevétele feltétlenül szükséges a hőképek szakszerű elkészítéséhez és kiértékeléséhez.

A jelentkezés feltételei:

betöltött 18.év

A képzés óraszáma:

tervezett képzési idő (jelenléti oktatás esetén): 7 (3x1,5 óra oktatás, 2 óra hőkamerás bemutató és gyakorlat, valamint 0,5 óra teszt.)

Tervezett képzési idő (online oktatás esetén): 6 (3x1,5 óra oktatás, 1,5 óra interaktív hőkamerás bemutató videókamerával)

A képzés tanúsítása:

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga:

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.

A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.

Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!