Raktárvezető

Kinek érdemes Raktárvezető képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Raktárvezető képzésen részt venni, akik szeretné megtanulni, vagy akiknek munkájukból kifolyólag el kell látnia a különféle raktárakban található, az áruáramlási és az információáramlási folyamatok ellátási láncba történő integrálását, végrehajtási szinten kezelni a raktárirányítási programokat, a szabályokat ismerve és betartva, elsajátítani a raktár működtetésével kapcsolatos gyakorlati feladatokat.

Mi a célja a Raktárvezető képzésnek?

A Raktárvezető képzés célja, hogy a szakmai képzésben részt vevő megtanulja a vállalatok alapanyag, félkész áru, készáru raktárak, kereskedelmi elosztó raktárak, valamint logisztikai szolgáltató vállalatok által működtetett raktárak munkafolyamatait szervezni, irányítani, ellenőrizni a különböző jogszabályok és szabványok előírásainak érvényesítésével, valamint a raktár ellátási láncban elfoglalt helyéből való megfeleléssel. Hogy a raktárvezető képzésen részt vevő megtanuljon csapatmunkában dolgozni és együttműködni a szakmai munkában résztvevőkkel. Irányítani és felügyelni a készletezési és leltározási folyamatokat, a nyilvántartási és információs rendszer működtetését, valamint az anyagok szakszerű tárolását. Ellenőrizni a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét, a komissiózás és az expediálás műveleteit. Ellenőrizni a kézi árumozgató eszközöket, kezelni a szoftvereket és kapcsolódó egységeiket. Felügyelni a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, a komissiózás és az expediálás műveleteit.

Mennyi ideig tart a Raktárvezető képzés?

A képzés hossza 180* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Érettségi végzettség.
Raktáros (Logisztikai technikus 5 1041 15 06 rész- szakképesítése).
Raktáros OKJ 31 341 04.
Egybefüggő 1 éves raktárosi gyakorlat.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites.ikk.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.