Alapozó- és közműgépkezelő

Kinek érdemes Alapozó- és közműgépkezelő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes az Alapozó- és közműgépkezelő képzésen részt venniük, akik ki szeretnék, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik a rábízott gépeket (cölöp- és szádfalvédő berendezés, kőzet és talajfúró berendezés, réselőberendezés, alagcsövező gép, csősajtoló berendezés, dréncső-, kábel- és komplettcső-fektető berendezés, talajvízszint-süllyesztő aggregát) az előírásoknak megfelelően működtetni.

Mi a célja az Alapozó- és közműgépkezelő képzésnek?

Az alapozó- és közműgépkezelő képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a képesítő vizsga sikeres teljesítésére, az alapozógépek és a közműgépek szabályszerű működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására.
Az alapozó- és közműgépkezelő képzés elvégzésével a résztvevők önállóan lesznek képesek kezelni az alapozási és a közműépítési munkák elvégzéséhez használt gépeket és berendezéseket.

Mennyi ideig tart az Alapozó- és közműgépkezelő képzés?

A képzés hossza 60* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.