Hő-és hangszigetelő

Kinek érdemes Hő- és hangszigetelő képzésen részt vennie?

Minden olyan munkavállalónak érdemes részt venni a Hő- és hangszigetelő képzésen, aki szeretne saját vállalkozást indítani, vagy aki saját elhatározásból szeretne fejlődni, továbblépni.

Mi a célja a Hő- és hangszigetelő képzésnek?

A Hő- és hangszigetelő képzésen résztvevő megtanulja az épület külső határoló szerkezeteinek, belső szerkezeteinek és a gépészeti berendezések, vezetékek hőszigetelési technológiáit, azok folyamatának szabályait és az alkalmazandó anyagokat. A szakma speciális eszközeit, kéziszerszámait, kisgépeit biztonsággal kezelni. A tevékenységekhez kapcsolódó speciális munkavédelmi előírásokat betartani. Egyéni és csoportos munkában hő- és hangszigetelési munkát végezni. Építmény-és épületszerkezetek: homlokzat, lapostető, zöldtető és magastető, belső aljzat, hőszigetelését vízszintes és függőleges síkban elhelyezni, hőszigetelésből tűzvédelmi borítást készíteni. Az elkészült szerkezetet felmérni, minőségileg és mennyiségileg ellenőrizni. Szigetelési rendszereket javítani, szakszerűen bontani, hulladékot kezelni.

Milyen munkakör(öke)t tölthet be egy Hő- és hangszigetelő?

  • 7531 Építményszigetelő
  • 7531 Épületszigetelő
  • 7531 Szigetelésbehelyező
  • 7531 Tetőszigetelő

Mennyi ideig tart a Hő- és hangszigetelő képzés?

A képzés időtartama 550* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.