Tartálytisztító a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet, a 216/2019. (IX. 5.) Korm. Rendelet és a 1/2016. (I. 5.) NGM rendelet előírásai szerint

Kinek érdemes Tartálytisztító képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet, a 216/2019. (IX. 5.) Korm. rendelet és a 1/2016. (I. 5.) NGM rendelet előírásai szerint Tartálytisztító képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik különböző tartályok tisztítása.

Mi a célja a Tartálytisztító képzésnek?

A Tartálytisztító képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja a 216/2019. (IX. 5.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó tárolótartályok termékváltás, ciklusonkénti esedékes vizsgálat vagy egyéb ok miatt megrendelt belső tisztítását, kitisztítását a szüneteltetés, megszüntetés előtt, tisztítása eredményeinek dokumentálását, veszélyes hulladék kezelését.

Mennyi ideig tart a Tartálytisztító képzés?

A képzés hossza 48 óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

A jelentkezők alsó korhatára: betöltött 18. életév.
Egészségügyi alkalmassági.
Alapfokú iskolai végzettség.
Szakmai gyakorlat: tartálytisztításra jogosítvánnyal rendelkező cég szakembereinek felügyelete alatt/mellett szerzett legalább 3 hónapos igazolt szakmai tapasztalat.

A képzés tanúsítása

A vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak megfelelően, a képzéstől függetlenül szervezett vizsga, melyet a Hatóság által kijelölt szervezetek teljesíthetnek.
Igényelhető-e felnőttképzési hitel a képzéshez?
Nem.