Gázszerelő továbbképzés a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet és a 16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet előírásai szerint

Kiknek érdemes 8 órás Gázszerelő továbbképzésen részt vennie?

Azoknak érdemes 8 órás Gázszerelő továbbképzésen részt venniük a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet és a 16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet előírásai szerint, akiknek a munkakör betöltésének igazolásához, amennyiben önálló tevékenység ellátásához (különösen a 42/2017. (XII. 11.) NGM rendelet 4. § szerinti bejelentéshez, „arcképes igazolvány” igényléséhez) nem szükséges, valamint akik szeretnének, vagy akiknek szükségük van a szakterületnek megfelelő képzésben és a szakmai tapasztalatszerzés során megszerzett kompetenciákat fejleszteni a szakmai követelményekben bekövetkezett változások függvényében, a szakmai követelmények változásához való igazodás képességének fejlesztése érdekében.

Mi a célja a 8 órás Gázszerelő továbbképzésnek?

A 8 órás Gázszerelő továbbképzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja az ipari, mezőgazdasági és kommunális felhasználók és lakossági fogyasztók, központifűtési gázellátórendszert építését, karbantartását, továbbá gázfogyasztó berendezések komplex beszerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését.

Mennyi ideig tart a 8 órás Gázszerelő továbbképzés?

A képzés hossza 8 óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

A továbbképzés szakterülete szerinti szakképesítés megléte.
A továbbképzésre jelentkezők felvételi követelményét a 16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet 2. mellékletében meghatározott képesítések, vagy más, a szakmai kompetenciák tekintetében azzal egyenértékű képesítések jelentik.
A továbbképzés 5 évenként kötelező.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek Tanúsítványt állítunk ki a továbbképzés elvégzése után.

Igényelhető-e felnőttképzési hitel a képzéshez?

Nem.