Élelmiszer-eladó

Kinek érdemes Élelmiszer-eladó képzésen részt vennie?

Azoknak kell az Élelmiszer-eladó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag tájékoztatniuk kell és ki kell szolgálniuk a vásárlókat, kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva, a szezonalitásnak megfelelően kell kihelyeznie a termékcsoportokat, megfelelően kell kezelniük és tárolnia az élelmiszereket, segíteniük kell a pultépítésben, ismernie és alkalmaznia kell a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait, ismerniük és a munkája során használnia kell az élelmiszer csomagolási eljárásokat.

Mi a célja az Élelmiszer-eladó képzésnek?

Az Élelmiszer-eladó tanfolyam célja, hogy a tanfolyam elvégzése után a résztvevő képes legyen segíteni az árubeszerzést és átvenni az árut. Célja továbbá, hogy a résztvevő megtanulja az átvett élelmiszerek raktározási feladatait elvégezni és előkészíteni őket eladásra, képes legyen a hatékony készletgazdálkodási szempontokat figyelembe venni és alkalmazni, a készletgazdálkodás hagyományos papír alapú bizonylatait vezetni, a készletgazdálkodást segítő mobileszközöket, szkennereket használni. Hogy a tanfolyamot elvégzett szakember képes legyen hiteles áruajánlással segíteni a vevőket a vásárlási döntésük meghozatalában, az árut jellegüknek megfelelően előkészíteni, szeletelni, darabolni, kimérni és becsomagolni, kialakítani a pultot figyelembe véve a közvetlenül fogyasztható, csomagolásnélküli élelmiszerek forgalmazási szabályait és a fogyasztóvédelmi előírásokat, alkalmazni a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket (pl. dekoráció, fények) a pult kialakítása során. tanfolyamon részt vevő megtanulja továbbá vezetni az élelmiszerkereskedelemben használt dokumentumokat, bizonylatokat, alkalmazni az élelmiszerbiztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában felelősen betartani a hatáskörébe tartozó előírásokat, összeállítani az árcímkéket, feliratokat a kihelyezéshez és használni az elkészítésükhöz szükséges a hagyományos és digitális eszközöket is, fogyasztói árat számolni, empatikusan és szakszerűen kezelni a vásárlói észrevételeket, panaszokat törekedve a vásárlói elégedettségre valamint akciós fogyasztói árat számolni.

Mennyi ideig tart az Élelmiszer-eladó képzés?

A képzés hossza 80* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.